Haberler

Öcalan'dan Kobane Mesajı: Türkiye'yi Yeni Bir Derbe Sürecine Sokabilir

Güncelleme:

HDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan, Kobane'de yaşananlar ve çözüm sürecine dair önemli mesajlar verdi.

HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan ve HDP İstanbul Milletvekilimiz Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet dün İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüştü. Öcalan mesajında, "Kobani kuşatması sıradan bir kent kuşatması olmanın çok ötesinde, sadece Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp Türkiye’yi de yeni bir darbe sürecine sokacaktır." ifadelerine yer verdi.

Öcalan'ın kamuoyuna aktarılmasını belirttiği mesaj şöyle:

"GELİNEN NOKTADA YOL HARİTASININ EYLEM PLANI DA ORTAYA ÇIKMIŞ BULUNMAKTADIR"

"Son derece ciddi gelişmelerin yaşandığı kritik bir dönemdeyiz. Sadece bölge açısından değil, insanlığın geleceği açısından da bıçak sırtı olarak tanımlanabilecek günlerden geçmekteyiz. Burada dar anlamda yürütülen görüşmelerden, müzakere yanı ağır basan bir kararlılık ortaya çıkmış ve bu düzeyde mutabakata varılmıştır. Gelinen noktada yol haritasının eylem planı da ortaya çıkmış bulunmaktadır."

"RESMİ MÜZAKERELERİN ZAMAN KAYBETMEKSİZİN BAŞLAMASI OLDUKÇA ÖNEMLİDİR"

"Artık birincil öneme haiz olan şey bu yol haritası ve eylem planının anlamlı bir ilkeler bütünlüğü ile çerçevelenmesidir. Çünkü en ideal eylem planı bile ilkesel bir bütünlükle ele alınmazsa kuru bir metin olmaktan öteye geçemez. Bu ilkelerin belirleneceği zemin ise, başta kurullar ve komisyonlar olmak üzere müzakere organlarının oluşmasıyla mümkündür. Bu çerçevede, bakanlar kurulu kararı haline gelen müzakere iradesinin pratikleşmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Resmileşen bu metin doğrultusunda ve metnin içeriğine uygun olarak resmi müzakerelerin zaman kaybetmeksizin başlaması oldukça önemlidir. Ciddiyetle ve büyük fedakarlıklarla bu noktaya getirmeyi başardığımız sürecin geleceği ve selameti atılacak adımların hızı ve ciddiyetiyle doğrudan bağlantılı hale gelmiştir."

"KOBANE KUŞATMASI SIRADAN BİR KENT KUŞATMASI OLMANIN ÇOK ÖTESİNDE"

"Nitekim, Ortadoğu'nun JİTEM'i olarak da ifade edebileceğimiz IŞİD gibi vahşi bir örgütün neler yapabileceğine bütün dünya tanıklık ediyor. Kobane kuşatması sıradan bir kent kuşatması olmanın çok ötesinde, sadece Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp Türkiye'yi de yeni bir darbe sürecine sokacaktır. Bu katliam girişimi amacına ulaşırsa hem süreci sonlandıracak, hem de yeni ve uzun sürecek bir darbenin temellerini atacaktır"

"KOBANE'YE GEREKEN CİDDİYET VE SORUMLULUKLA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM"

"Kobane ve Rojava meselesini doğru anlamak isteyen herkes bu gerçekliği iyi kavramalıdır. Türkiye'de sürecin ve demokrasi yolculuğunun çökmesini istemeyen herkesi Kobane'ye gereken ciddiyet ve sorumlulukla sahip çıkmaya çağırıyorum. Devlet içinde de halen çözüm odaklı davrananlarla imha sığlığından medet umanlar arasında bir gel git yaşandığı gözlenmektedir."

SÜRECE VE SORUNLARA ZAMANINDA VE AKTİF MÜDAHALELER GELİŞTİRMESİ HAYATİ ÖNEMDEDİR

"Çözümden yana olanların sürece ve sorunlara zamanında ve aktif müdahaleler geliştirmesi hayati önemdedir. Bu itibarla Kobane gerçekliği ile sürecin ayrılmaz bir bütün olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, herkesi büyük bedellere mal olan bu demokratik yolculuğumuz ve insanlık mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyorum. Kobane başta olmak üzere Şengal, Cezaa, Rabia ve Mahmur'da vahşi IŞİD saldırılarına karşı büyük bir direniş gösteren tüm halkımızı, yine ülkenin dört bir tarafında bu direnişle dayanışma ve destek tutumunu ortaya koyan tüm çevreleri selamlıyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Pervin Buldan İdris Baluken Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (124)

.....................:

40 tane hayatkadını birleşse böyle bir şerefsizi doğuramaz

20
165
yanıtYanıtla
amara63:

herhalde sen öylesin

yanıt0
yanıt0
SAHTE İNSAN TOPLULUĞU:

BU ADAMI MUHATAP ALAN KİM ANLAMADIM KENDİ KENDİLERİNE KONUŞUYORLAR BİR KONUŞTUKLARI BİR KONUŞTUKLARINI TUTMUYOR NASIL KANDIRACAĞIZ DİYE UĞRAŞIP DURUYORLAR BUNLARIN HİÇBİRİNİ DİNLEMİYECEKSİN

9
156
yanıtYanıtla
TÜRK:

Kör cehalet çirkefleştirir insanları!Suskunluğum asaletimdendir…Her lafa verecek bir cevabim vardır elbet…Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı diye…

11
138
yanıtYanıtla
ismail karaköy:

Yakında tuvalet yok mu. . . ?

21
99
yanıtYanıtla
Tc:

Lan pislik karımı adammı her neyse sendemi rteye özenip öçalanla sayın dedin

9
110
yanıtYanıtla
manken:

cay demledim surati gordum cayi dokdum

31
78
yanıtYanıtla
Tc:

Köpek koduğum gene ortaya çıktı aşağılık alçak hain şerefsiz çirkin mahlukat

51
46
yanıtYanıtla
kemal sancar:

kim bu köpek de bunun her demecini veriyorsunuz, ulan adeta adam ülkenin başbakanı yeter be yeter bu bebek katilinin demeçlerini vermeyin artık, bayrama girerken biraz olsun moral toplayalım.

78
14
yanıtYanıtla
Eski Akpli:

okuyan var mı yoğğğ :)

2
88
yanıtYanıtla
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title