Haberler

HDP Heyeti: Hükümetle Görüşme Olumlu Geçti

Güncelleme:

Buldan, Önder ve Baluken'den oluşan HDP heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile çözüm sürecini görüştü. İki taraf da olumlu mesajlar verdi.

6-7 Ekim olayları nedeniyle kesintiye uğrayan 'çözüm süreci' görüşmeleri bugün yeniden start aldı. Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'den oluşan HDP heyeti, çözüm sürecindeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile 13:00'da bir araya geldi.

AKDOĞAN: EYLEMSİZLİK GERÇEK OLMALI

Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası "Diyalog zeminini kaybetmemek lazım. Köprüleri atmadan kanalları açık tutmalıyız." diyen Akdoğan, "Eylemsizlik gerçek olmalı, tüm boyutları ile inşa edilmeli, önceliğimiz bu. Süreç bunun üzerine inşa edilecek, teknik boyutları sonra değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

BALUKEN: GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

HDP heyeti adına konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, "Görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Heyetimizin genişlemesi ve orada müzakere koşullarının rahatlamasıyla ilgili hükümet kanadında bize ifade edilen herhangi bir çekince yoktur. Biz de bunu son derece değerli, kıymetli buluyoruz." dedi.

Baluken'in açıklamalarından satır başları:

"Diyalog kanallarının tekrar açılması için yeni bir irade konuşmuştu. Her şart altında bu görüşmelerinde devam etmesi en önemli husus olarak geçen hafta yaptığımız toplantıda kabul edilmişti. Biz bugün de 1 saate kadar bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyebilirim. Bugünkü görüşmede de süreç devam ettiği sürece her türlü diyalog kanallarının açık tutulmasıyla ilgili karşılıklı görüş alış verişimiz oldu. Bu görüşmelerin devam etmesi nitelik ve gelinen aşama olarak çözüm sürecini rahatlatması görüş birliğine vardık.

Çözüm sürecinin hızlanması hususunda önemli tespitler yapıldı. Bu hafta görüşmelerimiz devam edecek. Yaptığımız görüşmelerden sonra kısa süre içerisinde İmralı'ya gidilmesi hususunda beklentilerimizi ilettik. İzleme heyetiyle ilgili fikir alış-verişimiz oldu.

"HEYETİMİZ EN KISA ZAMANDA İMRALI'YA GİDECEK"

Toplantıda genel olarak müzakere sürecinin hızlandırılması açısından daha yapıcı bir tutumla çalışmaların devam ettirilmesini sağlayacağız. Heyetimizin İmralı'da Öcalan'la görüşmesiyle ilgili beklentilerimizi de paylaştık. Karşılıklı olarak ifade edilen çerçeveyi önemsediklerini ifade ettiler. Önümüzdeki günlerde yapacağımız görüşmeleri yine paylaşacağız. Hükümetle yapılan görüşmelerde kendileri açısından planları yapacaklar. En kısa zamanda heyetimizin İmralı adasına gitmesi bekleniyor. İmralı adasında toplantılar gerçekleştirilmesi konusunda şu anda herhangi bir engel yok.

"HEYETİN GENİŞLEMESİYLE İLGİLİ HÜKÜMETİN ÇEKİNCESİ YOK"

Heyetimizin genişlemesiyle ilgili hükümet kanadında bize ifade edilen herhangi bir çekince yoktur. Sürecin ilerlemesi, süreçle ilgili nitelikli müzakerelerin başlaması konusunda hazırlıklarımız var. İzleme heyetiyle ilgili fikir alışverişimiz oldu. Bu konuda aramızda bir çelişki yok. Türkiye'de sürece katkı sunacak çok değerli insanlarımız var. Onlarla istişare ediyoruz"

SORU - CEVAP

İMRALI ZİYARETİ

" Gidiş takvimiyle ilgili net bir tarih veremiyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Hükümetle yapılan görüşmelerde kendisi açısından muhtemelen bazı değerlendirmeler yapacaktır. Görüşme takvimi bittikten sonra İmralı'ya gidişte bir sıkıntı yok. Diğer konularla ilgili bir sorun görünmüyor. Heyetimizin genişleyerek İmralı'ya gitmesi ve orada toplantıları gerçekleştirerek kamuoyunu bilgilendirmesi önünde herhangi bir engel yok."

DAHA GENİŞ BİR HEYETLE Mİ GİDİLECEK?

"Bütün bunları konuşuyoruz. Heyetimizin genişlemesi ile ilgili hükümet kanadında bize ifade edilen herhangi bir çekince yoktur. Önümüzdeki günlerde detaylar netleşirse sizinle paylaşırız."

PRATİK KONULARI AÇABİLİR MİSİNİZ?

"Sürecin ilerlemesi, süreçle ilgili nitelikleri görüşmelerin başlaması demektir."

HÜKÜMETİN İZLEME KOMİTESİ TEKLİFİ

"İzleme heyetiyle ilgili fikir alışverişimiz oldu. Aramızda herhangi bir çelişki yok bu konuda. Bir izleme heyetinin görev almasını çok olumlu buluyoruz. Türkiye'de de çok değerli insanlarımız var."

'ÖCALAN SİLAH BIRAKIN ÇAĞRISI YAPACAK' İDDİASI

"Süreçle görüşülen konu başlıklarından biridir. Ama olayı salt o başlık üzerinde değerlendirmek doğru olmaz. Hepimizin çabası gerekli müzakere koşullarına bir an önce girilmesidir. Süreç müzakere aşamasında hızlanırsa bütün konu başlıkları değerlendirilir."

GENİŞLEYECEK HEYETTE İSİMLER KONUŞULDU MU?

"İsimler konusunda bir şey ifade etmiyoruz."

ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSU BİR BAŞLIK MI?

"Şu anda yaptığımız görüşmede tıkanan diyalog kanallarını açma konusunu değerlendirdik. Yeri ve zamanı gelince mevcut konularda sizleri bilgilendireceğiz. Bugünkü görüşme müzakere sürecini hızlandırmaktı."

Başbakan Yardımcısı Akdoğan görüşme öncesi şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Gelinen aşamada HDP heyetiyle yeniden görüşmemiz, diyalog sürecinin başlamış olması önemli. Bu sürecin temel zemini, daha önce açıklanan eylemsizliğin tüm yönleriyle çok boyutlu olarak hayata geçmesidir. Eylemsizlik sadece karakol basmak değildir, her türlü şiddet ve asayiş olayı da 'terör eylemleri' başlığı altında değerlendirilmesi gereken olaylardır. Bu yüzden yol kesme, haraç alma, iş makinesi yakma her türlü eylem şekli, kırsalda veya şehir merkezinde, bunların hepsine son verilmesi ve tam anlamıyla gerçek bir eylemsizliğin hayata geçmesi temel zemindir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Yalçın Akdoğan İdris Baluken Pervin Buldan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (86)

sawaşa ewet:

hiç bir güç kürtlerin karsısında duramaz işidi sildiğimiz gibi tarihten size de sileriz :) akıllı olun bebekler. . .

12
52
yanıtYanıtla
BİR TÜRK:

HODRİ MEYDAN . . . . . . . . !!!

yanıt1
yanıt1
AkilliTurk:

ISID''i nah sildiniz. Hala kobani orada duruyor. Avrupalilar size onca yardim goturuyor siz etekle kacmasini biliyorsunuz. Sabrimiz tukenince ermeniler gibi kacacak yer bulamazsiniz. O zaman ermenileride destekleyenler vardi. Senin aklin olsa bunu yazmazsin.

yanıt3
yanıt0
akpli:

Meee, makarna meee, çorbaa meee dindar parti mee kanlı kömür meee

23
27
yanıtYanıtla
S.B.:

LAFI AĞZINIZDA GEVELEYİP DURMAYIN, ÜLKE NE ZAMAN BÖLÜNECEK VE ÖCALAN NE ZAMAN TAHLİYE OLACAK, BUNLARI AÇIKLAYIN. . . . . . . . !!! ÜLKENİN ARTIK BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNLÜĞÜN OLMADIĞINI VE ÖCALAN''IN DA YAKINDA SERBEST BIRAKILACAĞINI HALK GAYET İYİ BİLİYOR. . . . . . . . ! BİZLERİ UYUTMAYA ÇALIŞMAYIN. . . . . . . !!!

33
8
yanıtYanıtla
yozgatmobilWeb@haberler.com:

MILLETNEN DALGAMI GECIYORLAR TELEVIZYONU ACIYOM DIYARBAKIRDA HAKKARI SIRNAKTA MOLOTOFLAF HENDEKLER KANTON KURMALAR BIRTARAFTA COZUME DEV BAKIN TAM COZUM BITECEK HDP HEMEN AMAN BITMESIN DIYO NEDEN PKK KCK DOGUDA ZAMAN KAZANIYO ASKER POLIS KISLADAN CIKARILMIYO

28
10
yanıtYanıtla
yozgatmobilWeb@haberler.com:

HIC BIR ULKE TERORISTLE PAZARLIK ETMEMISTIR BASARILI OLMAZ TEROR IRANDA PEJAK A YAPILAN GIBI YOK EDILEREK BITIRILIR BU SAYEDE ULKE ICINDE VE DISINDA BIRDAHA KIMSE ELINE SILAH ALAMAZ HERKES ASIL GUCUN DEVLET ORDU OLDUGUNU ANLAR

26
10
yanıtYanıtla
serokatim@m.m:

Gerizekali iran pjak i bitirmedi biraz iyi arastir aptal ikisi anlastilar ve bir olma cabasina girdiler pkk butun komsu ulkelerle iyi anlasiyor suriye iran irak vs bi siz turkler adam olamadniz yakinda mecburi adam olacaksiniz mesut barzani petrolu keser batman da cikan petrolada biz halk gucleri olarak konacagiz sizin butun teknolojiniz devriye disi olacak canim akilli olun ha pkk bitmez ne siz neden sizin gibi klavyeciler bitiremez

yanıt2
yanıt2
haydar:

yozgatlı kardeş iran da pejak bitmedi. anlaşmaya varıldı. . . araştırırsan görürsün

yanıt2
yanıt0
önder:

sen bu tür seylerle kafani yorma. atatürk yozgata neden ceza verdi hemde süresiz devletin bütün olanaklarindan mahrumdunuz

yanıt0
yanıt0
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title