Haberler

Hdp/hdk: Örgütlenmemizi Yenileme, Tüm Türkiye'ye Yayma Çalışmalarımızı Hızlandıracağız

HDP PM ve HDK Genel Meclisi cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirerek, "HDP-HDK anlayışının çok değişik çevrelerde ilgi gördüğüne ve heyecanla karşılandığına dair verilen güçlü mesajların gereklerini yerine getirmek üzere kararlı ve özenli bir şekilde çalışacağız. Örgütlenmemizi yenileme, tüm Türkiye'ye yayma çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi.

HDP PM ve HDK Genel Meclisi cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirerek, "HDP-HDK anlayışının çok değişik çevrelerde ilgi gördüğüne ve heyecanla karşılandığına dair verilen güçlü mesajların gereklerini yerine getirmek üzere kararlı ve özenli bir şekilde çalışacağız. Örgütlenmemizi yenileme, tüm Türkiye'ye yayma çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi.

HDP Parti Meclisi ve HDK Genel Meclisi'nin cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları gündemiyle yaptığı toplantının sonuçları açıklandı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın, yerel yönetim seçimlerine kıyasla hem sayısal hem de orantısal olarak ciddi bir oy artışı sağladığı belirtilerek, "Bu sonuçlar Türkiye halklarının, demokrasi ve barış güçlerinin ortak kazanımıdır. Alınan sonuçla birlikte, "Yeni Yaşam Çağrısı: Demokratik Değişim, Barışçı Türkiye' hedefinin toplumda önemli bir karşılık bulduğu açığa çıkmıştır" denildi.

-"ÖNEMLİ BİR DESTEK SAĞLAMIŞTIR"-

Seçime katılma oranının, turizm, tarım ve inşaat sektörlerindeki mevsimlik işçiler, yaylaya çıkışlar ve diğer farklı nedenlerle düşmesine rağmen HDP'nin oylarını 1 milyondan fazla artırdığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu sonuç, eski ve yeni statüko karşısında, toplumdaki demokratik bir siyasi alternatif arayışının ipuçlarını da vermiş, yeni bir yaşam tarzının kurulması mücadelesinde HDP-HDK bu arayışın adresi olarak öne çıkmıştır. HDP-HDK, eşitlik, barış ve özgürlük mücadelesinde demokratik değişimin lokomotifi ve toplumda bir güven odağı olma konusunda önemli bir destek sağlamıştır" ifadeleri kullanıldı.

-"YÜRÜTÜLECEK ÇALIŞMALAR İÇİN DE YOL GÖSTERECEK"-

Ezilenleri, emekçileri, işçileri, kadınları, gençleri, ekolojistleri, LGBTİ'leri, köylüleri ve esnafı ile bütün Türkiye halklarının "Yeni Yaşam Çağrısı"na el uzatıldığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu sonuç yeni bir demokratik, eşitlikçi, çoğulcu, özgürlükçü, sosyal ve ekolojist bir anayasa talebini ve ihtiyacını bir kez daha teyit etmiştir. Verilen destek aynı zamanda toplumdaki barış ve demokratik çözüm talebinin giderek güçlenmekte olduğuna; başta hükümet olmak üzere tüm demokrasi ve barış güçlerine müzakere ve çözüm sürecinin hızlandırılması ve Kürt Sorunu'nun demokratik bir çözüme ulaştırılması konusunda önemli görevler koyduğuna dair de güçlü bir işarettir. "Kadın düşmanı değil, kadın özgürlüğünden yana Cumhurbaşkanı' sloganı ile yürütülen Kadın Meclisleri çalışması, merkezi ve yerel düzlemde karşılığını bulmuştur. Kadın eşitlikçi, özgürlükçü ilkesel tutumu ve eşit temsiliyeti temel alan politikalarımız bu çalışmalarda ciddi bir destek almıştır. Sonuçlar, önümüzdeki dönemde bu alanda yürütülecek çalışmalar için de yol gösterici olacaktır."

-"BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN DEMOKRATİK REJİMLER ÇERÇEVESİNDE TESİS EDİLMELİ"-

Kampanyadaki "Demokratik değişim, barışçı Türkiye" hedefinin yalnızca ülkede değil, Ortadoğu'da da yakıcı bir ihtiyaç olduğu vurgulanan açıklamada, "Son dönemde hem IŞİD'in Irak ve Suriye Kürdistanı'nda, Şengal, Ninova ve Karakuş'ta yaşayan halklara ve inanç gruplarına yönelik katliamcı saldırıları; hem de İsrail devletinin Filistin'e (Gazze) yönelik kıyıcı saldırıları, bölgede halklar arası barış ve kardeşliğin demokratik rejimler çerçevesinde tesis edilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu göstermiştir" denildi.

-"BU BAŞARI MEVCUT İKTİDARIN İSTEDİKLERİ GİBİ HAREKET EDEMEYECEKLERİNİN GÜVENCESİ"-

Sonuçların kendileri için başarılı ancak yeterli olmadığı kaydedilen açıklamada, "HDP-HDK anlayışının çok değişik çevrelerde ilgi gördüğüne ve heyecanla karşılandığına dair verilen güçlü mesajların gereklerini yerine getirmek üzere kararlı ve özenli bir şekilde çalışacağız. Örgütlenmemizi yenileme, tüm Türkiye'ye yayma çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu bağlamda, Genel Seçimlere dair hazırlıklarımızı ve planlamamızı da bugünden itibaren başlatıyoruz. Genişlemeyi, bu kampanya sırasında sürdürdüğümüz birleştirici ve yeniden kurucu dil, üslup ve politik içerikle devam ettireceğiz. HDP-HDK, bu anlamda seçim kampanyasında "Yeni Yaşam Çağrısı'yla ileri sürülen ilkelerin ve politikaların devamını sağlayacaktır. Öte yandan elde edilen bu seçim başarısı, mevcut iktidar ve devlet güçlerinin artık istedikleri gibi hareket edemeyeceklerine dair önemli bir güvence kaynağıdır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title