Haberler

Hdp Hakkari Milletvekili Irmak Açıklaması

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Yüksekova ve Hakkari'deki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını isteyerek, "Operasyonlar bittiyse sokağa çıkma yasağının bir anlamı kalmamıştır.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Yüksekova ve Hakkari'deki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını isteyerek, "Operasyonlar bittiyse sokağa çıkma yasağının bir anlamı kalmamıştır. Çatışacak bir şey, hendek, barikat kalmadıysa yasak kalkmalıdır." dedi.

HPD Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile Mecliste basın toplantısı düzenleyen Irmak, Hakkari ve Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasaklarını eleştirdi.

Irmak, güvenlik güçlerinin terörle mücadelece sırasında vatandaşların evlerini tahrip ettiğini, kullanılamaz hale getirdiğini öne sürerek, halkın büyük mağduriyetler yaşadığını, seyyar karakollarla vatandaşlar üzerinde ambargo benzeri uygulamalar yapıldığını belirtti.

Irmak, operasyonların bitmesine rağmen, sokağa çıkma yasaklarının devam ettiğini bu konuda Hakkari Valiliği ve hükümetten bir açıklama yapmasını istedi.

Seçim bölgesinde yaşanılan olaylardan dolayı halkın büyük bir travma geçirdiğini, birlikte yaşama, ortak kültüre sahip olma bilincinin yaralandığını iddia eden Irmak, "Yüksekova ve Hakkari üzerindeki sokağa çıkma yasağı derhal kaldırılmalıdır. Operasyonlar bittiyse sokağa çıkma yasağının bir anlamı kalmamıştır. Çatışacak bir şey, hendek, barikat kalmadıysa yasak kalkmalıdır." dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da Hakkari Valiliğinin sokağa çıkma yasağını insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için aldığını hatırlatarak, "Bu Yüksekova halkının can ve mal güvenliği için yapılan operasyon değil, Yüksekova halkının malına, canına zarar veren bir operasyona dönüştü." ifadesini kullandı.

Zeydan, operasyonlarda gözaltına alınanların da kötü muameleye tabi tutulduğunu iddia ederek, bu kişileri savunacak avukatların da adliyeye gitmesine izin verilmediğini bildirdi.

Bir gazetecinin bölgede cilt kanserinin arttığına yönelik duyumlar olduğunu belirterek, "Kullanılan patlayıcı ve gazlardaki maddelerin sağlığa etkisine yönelik size ulaşan bilgiler var mı?" sorusunu Zeydan, şöyle yanıtladı:

"Gaz bombalarının insanların sağlığını tehdit ettiğini, birçok annenin karnındaki çocuğunu bu şekilde kaybettiğini daha önce açıklamıştık. Burada ilk kez açıklıyorum, benim eşim de bu şekilde bebeğini kaybetti. Bu şekilde çok sayıda kadının ya da bebeğinin hayatını kaybettiğini, bunun da kullanılan orantısız gazdan kaynaklandığını biliyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Abdullah Zeydan Selma Irmak Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

çağdaş:

milletin aklıyla alay etmeyin gerçekten ayıp kendinizi çokmu akıllı zannediyorsunuz1deve kuşu misali

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title