Haberler

Hdp Hakkari Milletvekili Irmak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın konuşması HDP Hakkari Milletvekili Irmak: - "(Habur Sınır Kapısı'nda 13 cenazenin bekletildiği iddiası) Bakanlar Kurulu'nun yasak kararının zaten hiçbir meşruiyeti, etik açıdan bir değeri olmadığı gibi bir de hukuksuzdur.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın konuşması HDP Hakkari Milletvekili Irmak: - "( Habur Sınır Kapısı'nda 13 cenazenin bekletildiği iddiası) Bakanlar Kurulu'nun yasak kararının zaten hiçbir meşruiyeti, etik açıdan bir değeri olmadığı gibi bir de hukuksuzdur. Bu karar ilişkin suç duyurusunda bulunacağız" HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalarda hayatı kaybeden 13 kişinin cenazesinin Habur Sınır Kapısı'ndan yurda girişine izin verilmediğini ileri sürerek, bununla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.Irmak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Rojava'da süren insanlık savunmasında" yaşamını yitiren 13 kişinin cenazesinin Habur Sınır Kapısı'nda bekletildiğini ileri sürdü. Bakanlar Kurulu'nun söz konusu cenazeleri yurda almama yönünde kararı olduğunu belirten Irmak, "Bakanlar Kurulu'nun yasak kararı zaten hiçbir meşruiyeti, etik açıdan bir değeri olmadığı gibi bir de hukuksuzdur. Bu karara ilişkin suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. Söz konusu kararın siyasi olduğunu savunan Irmak, "Bir kere daha hükümete sesleniyorum, ailelerin acılarını artırmayın. Gelin insanlık tarafında yer alın. İnsanlığı savunurken yaşamını yitirenleri kendi topraklarında defnedelim" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Habur Sınır Kapısı Selma Irmak Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title