Haberler

Sebahat Tuncel: Bayrak İndirme Olayı Provakasyon

Güncelleme:

Grup toplantısını Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yapan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, bayrak indirme olayının provakasyon olduğunu belirtti.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Lice’de yaşanan olaylar nedeniyle bugünkü grup toplantısını Lice’de yaptı. HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, "İnsanlarımız burada cenazelerinin acısını yaşarken gerçekleşen bayrak indirme olayı bir provokasyondur. Biz hep söyledik: Hiçbir halkın değerlerine saygısızlık etmeyiz. Ama Kürt halkının değerlerine de saygı bekleriz" dedi.

"İKİ YÜZLÜ POLİTİKALARI TEŞHİR ETTİNİZ"

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel Lice'de yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tuncel, "Batı da milliyetçilik dalgası ile insanların yaşamları zehir oluyor. 2 gündür herkes o saygı duydukları bayrak adına başka halka linç girişiminde bulunuyorlar. Bir bayrağı, bir halkın değerin, başka bir halka, başka insanlara baskı aracı olarak kullanmak aslında o kendi değerine yönelik bir yaklaşımdır. Kabul edilemez. Biz halkların Demokratik partisi olarak bu süreçteki sorumluluklarımızı görüyoruz. Sadece iktidara, ana muhalefete çağrı yapmıyoruz. Biz burada kendi sorumluluklarımızı da, özellikle barış, çözüm için gerekli sorumluluğumuzu yerine getireceğimizin altını çizmek istiyoruz: Halkımıza da çağrıda bulunuyoruz. Yaptığımız eylem amacına ulaştı. Bir yandan barış süreci diğer yandan kalekol yapımıyla iki yüzlü politikaları teşhir ettiniz" diye konuştu.

Tuncel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Sürece dair bazı şeyleri bu kürsüden tekrarlamak zorunda kalıyoruz çünkü gereken adımlar atılmıyor. İlk adım ateşkesti, gerçekleşti. İkincisi, sürecin gerektirdiği yasal adımlarının atılmasıydı. Ne yazık ki AKP hükümeti bununla ilgili somut bir adım atmadı. Bu sürecin bozulmasını, genç fidanların toprağa düşmesini istemiyoruz. Ne istiyor buradaki insanlar? Onurlarıyla yaşamak.

"BAYRAK İNDİRME OLAYI PROVAKASYON"

İnsanlarımız burada cenazelerinin acısını yaşarken gerçekleşen bayrak indirme olayı bir provokasyondur. Biz hep söyledik: Hiçbir halkın değerlerine saygısızlık etmeyiz. Ama Kürt halkının değerlerine de saygı bekleriz. Barış için büyük irade gerekir. Savaş belki barıştan daha kolay. Barışı öncelikle ruhumuzda, düşüncemizde kabul etmek gerekir.

"NEDEN HALA KALEKOLLAR YAPILIYOR?"

Madem barışacağız, neden hala kalekollar yapılıyor? Bu soruyu sormak hakkımız değil mi? Madem barışacağız, neden kalekol, neden güvenlik barajı yapıyorsunuz? Aslında buraya, Lice’ye gelmesi gereken AKP Hükümetidir. Çağırıyoruz Başbakan’ı buraya. Halkın talebini buradan duyması gerekir.

"SAVAŞTAN HİÇBİR ÇIKARIMIZ YOK"

Gerçekten "Çözüm Çalıştayı"nda ne sonuç ortaya çıktı? Sadece Bakanlar konuştu, kendi kamuoyunu yaratmak için. Çok açık ve net söylüyoruz: Savaştan hiçbir çıkarımız yok. Kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz. Ama AKP kendi çaldı, kendi oynadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (92)

SUSKUN:

ben bu bayrağın altında vallahi billlahi bir kürt olarak onurumla yaşıyorum. başkaların çıkıp özgürlük barış demelerinden bıktım artık. dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar özgürlük yok. barış diyorlar kim kimle savaşıyor israil- filistinmiyiz, sırp- bosnalımıyız. . birbirimize karışmış bütüğnleşmişiz. üzülüyorum bu oyunlara.

31
1
yanıtYanıtla
coravarcoravar@mynet.com:

sana kurban olayım ben...

yanıt0
yanıt0
ÇİN MALI BUNLAR:

TİPE BAK TİPE.

25
6
yanıtYanıtla
MAHSUN KAPLAN:

HİÇBİR HALKIN DEĞERİNE SAYGISIZLIK ETMEYİZ DİYEN KADIN,SEN BENİM VERGİMLE MAAŞ ALIYORSUN VE SENİ DESTEKLEYENLERİN BİRÇOĞU KAÇAK İŞ YAPIYOR VERGİ ELEKTİRİK SU PARASI BİLE ÖDEMİYORLARDIR KALDI Kİ FATURA GELİNCE DE ELEKTİRİK KURUMLARINI HEDEF ALIRLAR BİZ MALIZ YA FATURALARI ÖDÜYORUZ..!

18
8
yanıtYanıtla
kayhankayhan.bayhan@hotmail.com:

ulan oğlum oyu bu kadına veren benim kaçak elektrikte suda kullanmıyorum bu kadın istanbul milletvekili ki istanbulda artık kaçak su,elektrik kullanılmıyor çünkü ölçüm cihazları elektronik lan kafasız konuşurken adam gibi konuş insanların seçme ve seçilme hakkına saygı duy seninle ayı fikirde değil diye niye istanbuldaki bu kadının seçmenlerine kaçak elektrik kullanıyorlar hırsızlık yapıyorlar diyerek (ki vebali büyüktür) iftira atıyorsun.

yanıt0
yanıt0
nevinnevbalt@gmail.com:

KAYHAN istisnalar kaideyi bozmaz benim net olarak gördüğüm il diyarbakır kimse elektrik parası ödemiyor cayır cayır kilima kullananlar var mahsunda bu tür insanlardan bahsediyor değilsen üstüne alınma

yanıt0
yanıt0
MAHSUN KAPLANmahsun.kanarya@hotmail.com:

PEKİ BU KADIN HANGİ PARTİDEN VEKİL?PARTİSİNİN İCRAATLARI ORTADA.SÖZDE TÜM KÜRT HALKINI ARKALARINA ALMIŞ GİBİ KONUŞANLAR İNSANLARIN AKLI DA FİKRİ DE EKMEK AMA BUNU GİBİ DÜŞÜNENLER SÖZDE İDEOLOJİLERİ UĞRUNA ÜLKEYİ BÖLMEKTEN BAŞKA NE YAPMIŞLAR!!! AMERİKA DA BİLE SİYAH BEYAZ AYRIMI DİYE BİRŞEY KALMAMIŞKEN BAZI ORTA BEYİNLİLER BU ÜLKEDE KÜRT TÜRK AYRIMI ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYOR VE BU KADININ DÜŞÜNCESİNDE OLANLARDA BU İDEOLOJİYE MAŞADAN BAŞKA BİRŞEY OLMUYORLAR...

yanıt0
yanıt0
MAHSUN KAPLANmahsun.kanarya@hotmail.com:

FATURALARINI ÖDEYEMEYEN BİR ÇOK VATANDAŞIMIZLA DİCLE ELERTİRİK DAĞITIM KURUMU MAHKEMELİK OLMUŞTUR..ŞİMDİ SORUYORUM HALKI AYAKLANDIRAN BU MAŞALARIN ETRAFINDA TOPLANAN SÖZDE KCK YAPILANMASI VE DİĞERLERİ VE BUNLARA OY VERENLER ATALARINIZ BU ÜLKE İÇİN CAN VERDİKLERİNDE SİZLERİN FARKLI DÜŞÜNCELERDE OLDUĞUNU GÖRSELERDİ EMİNİM HİÇ KILLARINI BİLE KIPIRDATMAZ İŞGALE BOYUN EĞERLERDİ..ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNE GİDİN BUNU DAHA İYİ ANLARSINIZ...

yanıt0
yanıt0
MAHSUN KAPLANmahsun.kanarya@hotmail.com:

VE BEN,BU KADIN GİBİ DÜŞÜNÜPTE MECLİSTE MAAŞ ALAN ŞAHISLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.VERGİMLE YEDİ CETLERİ FAYDALANIYORKEN BİZDE ASGARİ ÜCRETLE YAŞAMAYA MAHKUMUZ...

yanıt0
yanıt0
yılmazmuhsin-dag@hotmail.com:

mahsum bey bu kadını bende sevmiyorum cunku bunlar kürtleri kulaniyorlar sırf cıkar menfati icin yalınızca kacak elektrik diyorsun kardeşim yılardı diyarbakırda elektrik sayaclarına kacagı yapan yani vatandaşın elektrik sayacını gidip beli bir para karşılıgında kacak yapan şirkete şimdi DEDAŞ acma kesme sayac okumayı sacac deyişimi ve kacak kontrolunu o malum kacak yapan şirkete vermiş şirketin ismide şu TEKNİKİŞ ayni zamandada teknikişin sahibi elektrikciler oda başkanı sende cıkıp kacak kacak diye yorum yaziyorsun önce bu TEKNİKİŞİ kontrol ediniz diyarbakır tabirile CİGERİ KEDİYE TESLİM ETMİŞSİNİZ birde şikayete buluniyorsunuz

yanıt0
yanıt0
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title