Haberler

Hdp Grup Başkanvekillerinden Açıklama

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İdris Baluken, çeşitli illerde yapılan operasyonlarda asıl hedefin IŞİD değil, demokratik muhalif kesimler olduğu iddiasında bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İdris Baluken, çeşitli illerde yapılan operasyonlarda asıl hedefin IŞİD değil, demokratik muhalif kesimler olduğu iddiasında bulundu.

Buldan ve Baluken'in yaptıkları ortak yazılı açıklamada, AK Parti'nin  "İzlediği yanlış politikalarla Türkiye'yi adım adım bölgesel bir çatışmanın içerisine doğru sürüklemeye çalıştığı, tehlikeli yaklaşımlarının kamuoyu tarafından kaygı ve endişeyle izlendiği" belirtildi.

AK Parti'nin Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da izlediği mezhepçi, tekçi, müdahaleci, hegomonik dış politikası iflas eden, içine girdiği tehlikeli ilişkilerin bir sonucu olarak uluslararası alanda teşhir olan hatalarından geri döneceğine yanlışta ısrar ettiği savunulan açıklamada, "Rojava'da Kürt, Arap, Türkmen, Alevi tüm halkların ortak kazanımını tasfiye etmek için IŞİD'e destek veren, MİT tırlarıyla silah gönderen Türkiye, bu hedefinde başarılı olamayınca, bu kez kantonların birleşmemesi için tampon bölge planını devreye koymak istiyor. IŞİD'in başaramadığı süreç, tampon bölge planıyla sonuca götürülmek isteniyor" ifadesine yer verildi.

İzlediği yanlış politikaların bedelini 7 Haziran'da sandıkta tek parti iktidarı olma çoğunluğunu kaybederek ödeyen AK Parti'nin, kriz, kaos ve çatışma üreterek ülkeyi erken seçime götürmeyi planladığı ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplum şunu görmelidir ki IŞİD gibi barbar bir örgütün, bir tecavüz çetesinin yaptığı katliamlar, Türkiye'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, AKP'nin 3-4 yıldan bu yana Suriye'de izlediği yanlış politikaların sonucudur. AKP kendisi üzerinde hem içeride hem de uluslararası alanda oluşan 'terörle işbirliği' algısını dağıtabilmek için IŞİD'le mücadele içerisindeymiş gibi bir görüntü sunmaya çalışıyor. Yapılan operasyonların algı operasyonu olma boyutu daha fazla ön plandadır. AKP'nin IŞİD'le mücadelesi samimi ve inandırıcı olmaktan son derece uzaktır. Diyarbakır ve Suruç'ta katliam yapan IŞİD mensupları devlet tarafından biliniyor ve izleniyor iken, bu vahşetlerin yaşanmasına neden engel olunmadı? Neden gözaltına alınmadılar? IŞİD'in Türkiye'deki uyuyan hücrelerine neden operasyon düzenlenmedi? AKP ve Saray medyasında halen IŞİD'e karşı neden nazik bir dil kullanılmaktadır?  Bugünkü operasyonlarla IŞİD ayağıyla AKP kurtarılmaya, temize çıkarılmaya, aklanmaya çalışılmaktadır. IŞİD'i geriletecek, onun Türkiye'deki eylemlerini engelleyecek bir operasyon olmadığı ortadadır. "

Bugün yapılan operasyonların asıl hedefinin IŞİD değil, demokratik muhalif kesimler olduğu belirtilerek, 19 ilde yapılan operasyonlarda parti yöneticileri, devrimci, demokrat kişilerin içinde bulunduğu yüzlerce kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, partilerine, demokratik muhalif kesimlere karşı IŞİD katliam yaparken, hükümetin de siyasi operasyon düzenlediği savunularak, "AKP'yi bir kez daha izlediği bu tehlikeli ve yanlış politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Çözüm sürecini bitirerek, hem içeride çatışmalı ortamı başlatma, hem de tampon bölge hevesleriyle Türkiye'yi bölgesel bir savaşın içerisine sürükleme politikaları Türkiye'ye kaybettirir. AKP oy uğruna, koltuk uğruna ülkeyi ateşe atmaktan, gençlerimizin hayatı üzerinden hesap yapmaktan vazgeçmeli" değerlendirmesinde bulunuldu.

Buldan ve Baluken'in ortak açıklamasında, tek çıkar yolun içeride demokratik çözüm ve barış sürecini daha ileri bir aşamaya taşıyacak demokratik, anayasal adımları hızla atmak, bölgesel savaş planı ve politikalarından bir an önce vazgeçmek, Rojava halklarıyla tarihsel dostluk ilişkisi kurmak olduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi İdris Baluken Pervin Buldan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Adınızı Yazın:

Hareket alanları kısıtlanınca demokratik açılıma sarılan bu ikiyüzlü riyakar insanlar PKK yol kesip kimlik kontrolü yaparken neden açıklama yapma gereksinimi duymuyolar. Hükümetin uygulamarı bu anlamda başarılıdır toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden bütün antidemoktratik uygulamalara gerekli müdahale en sert bir şekilde yapılmalıdır. Bu Türk olmanın ve bu topraklarda rahatça yaşamanın gerekliliğidir.

1
0
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

GERİZEKALI BİDE VEKİLSİN PKK İNSANIMIZI ŞEHİT EDİYOR BİR TEK KINAMA CÜMLESİ SARFEDEMİYORSUN KALKIP DEVLETİN YAPTIĞI OPAROSYONUN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUN SABRINDA BİR SONU VARDIR ALDIĞIN MAAŞI BU DEVLET VAR OLDUĞU İÇİN ALIYORSUN DEVLET OLMAZSA BIRAK MAAŞI NEFES BİLE ALAMAZSIN KENDİNİZE GELİN. . . . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title