Haberler

Hdp Grup Başkanvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Kendisine halen bir 'evet' argümanı için gerekçe oluşturamayan siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı, bugüne kadar 18 maddeden birini halen tartışmaya açabilmiş değildir." iddiasında bulundu.

Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"ne ilişkin parti çalışmalarının engellendiğini savundu.

Türkiye'nin belli bir süredir iç siyasetteki yanlışlıklarını dış siyasette tekrarladığını belirten Yıldırım, "Dış siyasette kimliksiz bir duruş ve bakış açımız var. Dış siyasette bazen izlediğiniz yolun doğruluğu ve yanlışlığı kadar ilkeli, tutarlı ve istikrarlı olması da çok önemlidir. Ülke, başta Ortadoğu olmak üzere dış politikada alabildiğine kötü bir imaj savrulması yaşamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, Musul'un Sincar ilçesindeki Ezidilerin kaderinin bir başka ulusun, örgütün, farklı siyasi yapıların veya hareketlerin inisifyatifine bırakılmayacağını söyledi.

- "Kendi paketinizi anlatın"

Referandum sürecine değinen Yıldırım, iktidar ve muhalefet partileri tarafından çalışmalar yürütüldüğünü, kendilerinin de geçen hafta yaptıkları tanıtım toplantısı ile çalışmaların startını verdiklerini anlattı. Ahmet Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kendisine halen bir 'evet' argümanı için gerekçe oluşturamayan siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı, bugüne kadar 18 maddeden birini halen tartışmaya açabilmiş değildir. Kendi paketinizi anlatın. Bizim karşıtlığımız üzerinden pozisyon alarak bir kampanya yürütemezsiniz. Kabak tadı veriyor ve inandırıcılığınız da kalmadı.

En son gelinen nokta itibariyle 'başbakanlık sistemi, abidik gubidik başbakanlar açığa çıkarıyor' dediler. Biz de soruyoruz, son 15 yıldaki başbakanların hangisi abidik, hangisi gubidikti. Doğru, toplum yapısı son 15 yıldaki abidik gubidik başbakanlara, hükümet üyelerine doydu."

Sorular

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Meclisi F-16'larla bombalayanlar da hayırcıydı' açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Yıldırım, mağduriyetler üzerinden seçimlere gitmeyi 15 yıldır alışkanlık haline getirmiş bir siyasi iktidar gerçekliği ile karşı karşıya olunduğunu savundu. Yıldırım, "Benim bu soruyu gerçekten değerlendirmeye tabi tutabilmem için Gülen cemaati adına birinin resmi bir beyanda bulunmuş olması lazım. Böyle bir şeye şahitlik etmedim. Eğer böyle bir açıklama var ise bile bunu benim bilgi eksikliğime verin." ifadesini kullandı.

Yıldırım, bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya gösterdiği tepkiyi ve bunun ardından MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'Erdoğan yalnız değildir. Avrupa'ya birlikte gidelim.' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise "Allah onların Avrupa ziyaretinde yolunu açık etsin. Hem de kol kola insinler uçaktan. Hiç bunda bir beis yok. Ancak gittikleri ülkelerin hukuk, egemenlik düzenlerine arada yapılmış olan bazı yanlış uygulamaları emsal göstermeksizin saygı duyarak gitmek durumundalar. Şimdi Avrupa Birliği müktesebatının uygulanabilirliği Almanya'da mı fazla, Türkiye'de mi?" diye yanıtladı.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Ahmet Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title