Haberler

Hdp Grup Başkanvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Bu seçimde 'evet' veya 'hayır'ın yüzde 50'nin üstüne çıkmasının belirleyeni ağırlıklı olarak Kürt seçmenler ve Türkiye'de HDP'nin etkili olduğu seçmen profilidir.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Bu seçimde 'evet' veya 'hayır'ın yüzde 50'nin üstüne çıkmasının belirleyeni ağırlıklı olarak Kürt seçmenler ve Türkiye'de HDP'nin etkili olduğu seçmen profilidir." dedi.

Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, referandumdan ne sonuç çıkarsa çıksın, Başbakan Binali Yıldırım'ın, kendi siyasi hayatını sonlandırmış olacağını söyledi. Yıldırım, "Siz referandumdan 'hayır' çıksa da 'evet' çıksa da gidicisiniz. Siz olsa olsa Cizre ile özdeşleşmiş olan Davutoğlu'nun, Nusaybin'le özdeşleşmiş olan devrik başbakanı olursunuz." görüşünü ileri sürdü.

"Bu seçimde 'evet' veya 'hayır'ın yüzde 50'nin üstüne çıkmasının belirleyeni ağırlıklı olarak Kürt seçmenler ve Türkiye'de HDP'nin etkili olduğu seçmen profilidir. Bunu iyi anlamışlar. Doğru tespit etmiş Cumhurbaşkanı. HDP oy verecek, hem de çok güçlü bir katılımla oy verecek. Nasıl 'hayır' vereceğini siz 16 Nisan'da göreceksiniz." diyen Yıldırım, HDP'nin etkinliğinin ve oy oranının yüksek olduğu illerde Türkiye'nin en yüksek "hayır" oranlarının çıkacağını iddia etti.

HDP'li milletvekillerinin 3,5 aydır tutuklu olduğunu anımsatan Yıldırım, bu milletvekillerinin büyük çoğunluğunun duruşma tarihlerinin de 16 Nisan'dan sonraya verilmesinin manidar olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesinin bu konuda yapılan başvuruları da ele almadığını ifade eden Yıldırım, "Siyasi bir talimat mı bekliyorsunuz? Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri, nereden talimat bekliyorsunuz?" diye sordu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu'nun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımı da eleştiren Yıldırım, "Hukuk, yargı bir adalet kurumu mudur, yoksa intikam kurumu mudur? Az biraz hukukun üstünlüğünün bir ülkede o görevde kalabilir mi böyle bir yargıç? Bırakın o görevi bırakmasını, ivedi olarak yargılanması gerekiyor bu yargıcın. Ama HSYK nerede?" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü Orhan Uzuner'in açıklamalarına ilişkin değerlendirmesi de sorulan Yıldırım, "Sayın Erdoğan'ın dünürünün de adının geçtiği böyle bir planlamanın düşüncesinin dahi çok kötü olacağını, bu ülkenin geleceği, kardeşliği, birlikteliği açısından çok büyük riskler barındırdığını ifade etmek isterim." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Ahmet Yıldırım Türkiye Cizre Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title