Haberler

Hdp Grup Başkanvekili Buldan - Çözüm Süreci

HDP Grup Başkanvekili Buldan: - "(Çözüm süreci) Bu sürecin bir parçası olan ve müzakerenin bir parçası olan sayın Öcalan, dört duvar arasında yıllardır cezaevinde kalmakta ve aynı zamanda bu barış sürecini hayata geçirmektedir"IĞDIR (AA) - HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, çözüm sürecine ilişkin, "Bu sürecin bir parçası olan ve müzakerenin bir parçası olan sayın Öcalan, dört duvar arasında yıllardır cezaevinde kalmakta ve aynı zamanda bu barış sürecini hayata geçirmektedir" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Buldan: - "(Çözüm süreci) Bu sürecin bir parçası olan ve müzakerenin bir parçası olan sayın Öcalan, dört duvar arasında yıllardır cezaevinde kalmakta ve aynı zamanda bu barış sürecini hayata geçirmektedir"IĞDIR (AA) - HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, çözüm sürecine ilişkin, "Bu sürecin bir parçası olan ve müzakerenin bir parçası olan sayın Öcalan, dört duvar arasında yıllardır cezaevinde kalmakta ve aynı zamanda bu barış sürecini hayata geçirmektedir" dedi.Buldan, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ve diğer PKK'lı mahkumların serbest bırakılması için açılan imza standında yaptığı açıklamada, kampanyaya ilgi gösterildiğini söyledi.Çözüm sürecinin devam ettiğine işaret eden Buldan, "İçinde bulunduğumuz süreç itibarıyla başta sayın Abdullah Öcalan olmak üzere tüm tutsakların özgürlüğüne kavuşması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de bir mücadele başlattık. Şu anda içinde bulunduğumuz süreç itibarıyla sürecin ruhuna uygun şekilde müzakerenin bir tarafı olarak gösterdiğimiz ve kabul ettiğimiz sayın Öcalan'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini ifade ediyoruz" diye konuştu.Cezaevlerinde binlerce PKK'lı mahkum bulunduğunu belirten Buldan, "Bu sürecin bir parçası olan ve müzakerenin bir parçası olan sayın Öcalan, dört duvar arasında yıllardır cezaevinde kalmakta ve aynı zamanda bu barış sürecini hayata geçirmektedir. Süreç itibarıyla sayın Öcalan'ın ve diğer tutsakların bir an önce özgürlüğüne kavuşması en büyük dileğimiz" ifadelerini kullandı. "Müzakere süreci gelişecekse sürecin nihai sonucu itibarıyla sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Çünkü 15 yılı aşkındır sayın Öcalan, cezaevindedir ve yaklaşık 5 yıldır başlatılan bir müzakere süreci var" diyen Buldan, şunları kaydetti: "Sayın Öcalan, her koşul altında bu süreci yürütmekten yanadır ama biz Kürt halkı olarak sayın Öcalan'ı kendi liderimiz olarak gördüğümüzü ve bu sürecin sonunda sayın Öcalan'ın özgür kalması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkeyi yönetenler bilmek zorundadır ki Kürt halkı artık önderliksiz ve Öcalan'sız bir çözümü asla kabul etmeyecektir. Çözümün sonucunda sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için mücadele devam edecektir." - Genel görüntüler- Detaylar- Röportaj

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan Pervin Buldan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title