Haberler

Hdp Grup Başkan Vekili Pervin Buldan Açıklaması

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Iğdır İl Örgütü, "Öcalan’a Özgürlük Kampanyası" adı altında imza standı açtı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Iğdır İl Örgütü, "Öcalan'a Özgürlük Kampanyası" adı altında imza standı açtı. HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, burada yaptığı açıklamada, "Müzakere süreci gelişecekse sürecin nihai sonucu itibarıyla Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerekiyor" dedi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan imza standında açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, "Kampanyanın içeriği, başta Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere cezaevlerinde bulunan tüm tutsaklara özgürlük amacıyla başlattığımız bir imza kampanyasıdır. Bunun standını da Iğdır'da açtık. Iğdır halkı olarak, özellikle içinde bulunduğumuz süreç itibarıyla başta sayın Abdullah Öcalan olmak üzere tüm tutsakların özgürlüğüne kavuşması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de bir mücadele başlattık. Şu anda içinde bulunduğumuz süreç itibarıyla sürecin ruhuna uygun şekilde müzakerenin bir tarafı olarak gösterdiğimiz ve kabul ettiğimiz Sayın Öcalan'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.

"BU SÜRECİN BİR PARÇASI OLAN VE MÜZAKERENİN BİR PARÇASI OLAN SAYIN ÖCALAN'DIR"

Bugün cezaevlerinde binlerce PKK'lı tutsak olduğunu belirten Buldan, "Müzakerelere geçiş itibarıyla hem özgürlük tutsaklarının hem de Sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için başlattığımız mücadelenin bu ülkeyi yönetenler tarafından da duyulması gerektiğini düşünüyoruz çünkü bu sürecin bir parçası olan ve müzakerenin bir parçası olan Sayın Öcalan, dört duvar arasında yıllardır cezaevinde kalmakta ve aynı zamanda bu barış sürecini hayata geçirmektedir. Süreç itibarıyla Sayın Öcalan'ın ve diğer tutsakların bir an önce özgürlüğüne kavuşması en büyük dileğimizdir" diye konuştu.

"ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASI GEREKİYOR"

Müzakere süreci gelişecekse sürecin nihai sonucu itibarıyla Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerektiğini savunan Buldan, "Çünkü 15 yılı aşkından Sayın Öcalan cezaevindedir ve yaklaşık 5 yıldır başlatılan bir müzakere süreci var. Sayın Öcalan, her koşul altında bu süreci yürütmekten yanadır ama biz Kürt halkı olarak sayın Öcalan'ı kendi liderimiz olarak gördüğümüzü ve bu sürecin sonunda sayın Öcalan'ın özgür kalması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkeyi yönetenler bilmek zorundadır ki, Kürt halkı artık önderliksiz ve Öcalansız bir çözümü asla kabul etmeyecektir. Çözümün sonucunda sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için mücadele devam edecektir" şeklinde konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan Pervin Buldan Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title