Haberler

Hdp Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, tarım ve hayvancılığı geliştirerek köyleri birer yaşam ve üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, tarım ve hayvancılığı geliştirerek köyleri birer yaşam ve üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi Gaziantep milletvekili adayları Yavuzeli ve Araban ilçeleri ile kırsal mahallelerine giderek, vatandaşlarla buluştu. Yavuzeli ve Araban'da yaşayan vatandaşlar, HDP'li adaylara tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunlardan dert yandı. HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, bitme noktasına gelen tarımı, tarımsal desteklerle yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi. Yeterli ve sağlıklı gıda sağlanmasının öncelikli görevleri arasında olacağını belirten Demirci, "HDP, Türkiye'nin yeniden tarımda kendisine yeterli hale gelmesini sağlayacak. Türkiye halklarına yeterli, sağlıklı gıdanın sağlanması ekonominin en önemli öncelikleri arasında yer alacak. HDP iktidarında köyler canlı birer yaşam ve üretim merkezi haline getirilecek. HDP, çiftçilerin kurdukları ve kuracakları üretici köylü sendikalarını destekleyecek. Kooperatifler bağımsız ve demokratik yapılar haline getirilecek, Kooperatifler Yasası geçimlik tarımdan yana olacak biçimde yeniden düzenlenecek. HDP, tarım işçilerinin tamamını iş yasası ve sosyal güvence kapsamına alacak" dedi.

KÜÇÜK ÇİFTÇİYE VERGİ MUAFİYETİ SÖZÜ

Demirci, küçük çiftçilerin üretim girdilerinden olan kullandıkları mazottan ve gübreden vergi alınmayacağını da sözlerine ekledi. Su ve elektrik küçük çiftçilere ücretsiz verileceğini de ifade eden Demirci, "Üretici küçük köylülerin elektrik borçları silinecek. Hayvan yetiştiricilerinin ücretsiz yem alanı olan mera, otlak ve yaylaklar koruma altına alınacak, yeniden ortak varlık olarak köylere verilecek. Tarım toprakları korunacak, amaç dışı kullanılamayacak, kirletilemeyecek. Et ve et ürünlerinin ithalatı yerine, hayvancılık desteklenecek ve halkımızın doğal et ve süt ürünlerini tüketmeleri için imkan sağlanacak" diye konuştu.

PARTİNİN DEĞİL, DEVLETİN YARDIMI

Demirci, bir vatandaşın, "AK Parti iktidardan düşerse yardımların kesileceği söyleniyor" demesi ise, yardımları partinin değil, devletin yaptığını da söyledi. Demirci "Bu kesinlikle yalandır. Tamamen ihtiyaç sahibi vatandaşın oyunu almaya yönelik bir kandırmacadır. Çünkü yardımları parti yapmıyor. Devlet yapıyor. Hangi parti gelirse gelsin yardımlar devam edecek. Ancak biz HDP olarak bu desteklere yardım değil hak gözü ile bakıyoruz. HDP olarak sosyal hakları iki katına çıkartacağız. Kimse aç ve açıkta kalmayacak" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Osman Demirci Gaziantep Yavuzeli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title