Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizim Rusya gezimiz sonrası bizi hain ilan ettiler.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizim Rusya gezimiz sonrası bizi hain ilan ettiler. Eş başkanımız halklar arasında barış ve dayanışmanın gerçek bir çözüm gücü olacağını gösterdi. Buna tahammül edemediler. Bizden de özür dileyeceksiniz ki biz ancak o zaman sizin samimiyetinizi göreceğiz." dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından Kadıfekale Suriçinde düzenlenen iftar programında konuşan Yüksekdağ, Türkiye coğrafyasının felaket coğrafyasına dönüştüğünü savunarak, "Her gün yeni bir katliama uyanıyoruz.

42 canımızı bu katliamda yitirdik. 42 yurttaşımıza rahmet, Türkiye halklarına başsağlığı diliyorum. IŞİD canlı bombalarına destek veren mekanizmalara karşı etkin bir mücadele yürütülebilmiş olsaydı 42 canı yitirmemiş olacaktık" diye konuştu.

Son 1 yılda 10 ayrı ilde 20'den fazla patlama gerçekleştiğini dile getiren Yüksekdağ, başka bir ülkede olsaydı bu saldırılardan, katliamlardan dolayı yetkililerin istifa edeceğini, ancak iktidarın sorumluluğunu dahi itiraf etmediğini söyledi.

Yüksekdağ, Güneydoğu'da 7 ilçede operasyon yapıldığını, bugün de Lice'de operasyon yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Bugün kendi halkıyla barışmayanlar, İsrail ve Rusya'yla ilan ettikleri barışı çok büyük bir zafer gibi sunuyorlar. Bu sizin yenilginizdir. Kürtle, Aleviyle, kadınla, mazlumla, kendi halkıyla barışmayan İsrail'le, Rusya'yla barışsa ne olur?

İsrail'le anlaşma imzaladılar, anlaşmanın ceremesini mağdur ve mazlum Filistin halkı ödüyor. Dün savaş ilan etmişlerdi, onun da bedelini oradaki mazlum Filistin halkı ödemişti. Beraber aynı gemide olduklarının, beraber yürüdüklerinin hepsini gözden çıkardılar."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan da özür dilenmesi gerektiğini öne süren Yüksekdağ, "Çünkü bizim Rusya gezimiz sonrası bizi hain ilan ettiler. Eş başkanımız halklar arasında barış ve dayanışmanın gerçek bir çözüm gücü olacağını gösterdi. Buna tahammül edemediler. Bizden de özür dileyeceksiniz ki biz ancak o zaman sizin samimiyetini göreceğiz." dedi.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına da değinen Yüksekdağ, "Yaşanan katliamların hesabını vermemek için bizlerin dokunulmazlıklarını kaldırıp, kendi dokunulmazlık zırhlarını ikiye üçe katlıyorlar. Orduya da yeni zırhlar, kalkanlar getirdiler. Ama hiçbir zırh işlediğiniz insanlık suçlarına karşı sizi koruyamaz. Bizlere karşı topyekün savaş ilan edenler, topyekün gidecekler. Çünkü bizler demokrasiyi, hakkımızı almaktan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Davete icabet etmeyeceğiz"

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Mersin, Midyat ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı ifadeye çağırmasına ilişkin, "Bu konuda bir ilke kararımız var. Tüm vekillerimiz aynı şekilde hareket edecekler. Demek ki Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş da tüm vekillerimiz nasıl hareket edecekse öyle edecek. Yani, bu davete icabet etmeyeceğiz. Bundan sonrası bu çağrıyı yapanların bileceği şey." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş İsrail İzmir Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (2)

pistof:

Sizin gozunuzu kan bulamis hukumeti dusurmek icin turkiyeyi bolebilmek icin her yonteme basvuransiniz sizdemedinizmi turkiye irak gibin erdoganda sadamgibin olacak siz bu ulkenin yuzkarasi parayi alip hayinlik pesinde kosturan teröris hdpkk sonunuz gelmek uzere aldigin maasin bedelini o dunyada girtlagindan gelecek van pirler bombaciler hendekciler fasizler rasizler komenisler ulkeyi terkedin bu vatan size zindan olacak insallah amin

0
0
yanıtYanıtla
Kamanli:

nereye gittiginin bir önemi yok zaten hainsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title