Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bütün demokrasi güçleriyle birlikte ortak bir barış ve demokrasi hareketi yaratmanın ne kadar tarihi ve hayati bir önem taşıdığının farkındayız. Sözümüzdür, bu görevi yerine getireceğiz.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bütün demokrasi güçleriyle birlikte ortak bir barış ve demokrasi hareketi yaratmanın ne kadar tarihi ve hayati bir önem taşıdığının farkındayız. Sözümüzdür, bu görevi yerine getireceğiz. Bunu başaracağız." dedi.

Yüksekdağ, HDP Kocaeli İl Başkanlığının İzmit ilçesinde bir restoranda gerçekleştirdiği 1. Olağanüstü Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirdi.

HDP olarak, barışın çağrısını büyütmek ve yükseltmek için siyasi olarak sorumluluk aldıklarını, bugün görevlerinin daha da büyüdüğünü, önem kazandığını farkında olduklarını belirten Yüksekdağ, "Bütün demokrasi güçleriyle birlikte ortak bir barış ve demokrasi hareketi yaratmanın ne kadar tarihi ve hayati bir önem taşıdığının farkındayız. Sözümüzdür, bu görevi yerine getireceğiz. Bunu başaracağız." ifadesini kullandı.

Yüksekdağ, 2016 baharının HDP'nin yeniden örgütlenme hamlesiyle halkların barış özgürlük ve demokrasi baharına dönüşeceğini savunarak, şöyle devam etti:

"Her bir yerde direnişin baharını ve halkımızın geleceğini, onurunu savunan bütün canlarımızla birlikte yeni bir yaşama, yeni bir geleceğe ulaşma azmimizi asla kıramayacaklar. Bugün Nusaybin'de, Yüksekova'da, Şırnak'ta, Silopi'de, Sur'da yakıp yıktıkları her kentte direniş yeniden ayağa kalkıyor. Halkımız yeniden yaşama, hayata sarılıyor. Halkımızın direnişini zayıflatamayanlar, dört bir yandan büyüyen ve gelişen direnişi zayıflatamayanlar, halktan kurtulmanın derdine düşmüşler. Her gün savaş naraları atıyorlar, biz 'barış' derken onlar 'savaş' diyor. Biz 'ortak vatan', 'eşit yurttaşlık' derken, onlar 'benden olmayan teröristtir, benden olmayanı vatandaşlıktan çıkaracağım' diyor. Bu kadar şirazeden çıkmış, bu kadar kendini kaybetmiş bir siyasi iktidar haline geldi."

"Cizre'de, Sur'da, Silopi'de Silvan'da evi ocağı yıkılan halkımızla dayanışmak ve oradakilerin yaralarını sarmak hepimizin boynunun borcudur, görevidir." diyen Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Bütün gücümüzle ve direniş mevzilerimizle Türkiye'de demokrasinin, özgürlüğün kazanması için, halklarımızın direnişinin kazanması için seferber olacağız."

Divan Başkanlığını eski AB Bakanı Ali Haydar Konca'nın yaptığı kongrede, HDP İl Eş Başkanlığına İbrahim Ergin ve Ayten Yılmaz seçildi.

Kaynak: AA / Politika

Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title