Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu saldırıların ve halka karşı yürütülen kapsamlı operasyonun düğmesine, seçimler öncesinde çıkarılan İç Güvenlik Paketi adı altındaki devlet baskı paketiyle, bu paketin çıkarılmasıyla basılmıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu saldırıların ve halka karşı yürütülen kapsamlı operasyonun düğmesine, seçimler öncesinde çıkarılan İç Güvenlik Paketi adı altındaki devlet baskı paketiyle, bu paketin çıkarılmasıyla basılmıştı. Bugün bu İç Güvenlik Paketi, bütün mücadele dinamiklerine karşı yürütülen operasyonların, yasal dayanağı haline getiriliyor" görüşünü savundu.

Yüksekdağ, Mülkiyeliler Birliği Vakfı'nda çeşitli kadın örgütleriyle bir araya geldiği toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, kadınların sandık başında kullandığı oylar ve bütün seçim kampanyası boyunca yürüttüğü çalışmaların çok tayin edici bir rol oynadığını söyledi.

HDP'nin aldığı yüzde 13,1'lik oyun, aynı zamanda kadınların iradesinin, siyasette en etkin şekilde yansımasının örneği olduğunu ifade eden Yüksekdağ, yeni bir demokratik seçeneğin, kadınların yürüttüğü aktif siyasi çalışmayla ortaya çıktığını belirtti.

Suruç'taki patlamaya ilişkin de değerlendirmede bulunan Yüksekdağ, söz konusu saldırının, bütün insanlık değerlerini, demokrasi ve Türkiye toplumunu barışa götürme amacını hedefleyen kanlı bir saldırı olduğunun altını çizdi.

"Suruç saldırısı, görünürde bir IŞİD bombacısı tarafından gerçekleştirilmiş olsa bile, aslında saray merkezli bir istihbarat ağının ve müdahalesinin sonucu olarak yaşama geçmiştir" iddiasında bulunan Yüksekdağ, bugün bu gerçeği, bütün açıklığıyla ve bütün verileriyle net bir şekilde gördüklerini öne sürdü.

Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Bu saldırıların ve halka karşı yürütülen kapsamlı operasyonun düğmesine, seçimler öncesinde çıkarılan İç Güvenlik Paketi adı altındaki devlet baskı paketiyle, bu paketin çıkarılmasıyla basılmıştı. Bugün bu İç Güvenlik Paketi, bütün mücadele dinamiklerine karşı yürütülen operasyonların, yasal dayanağı haline getiriliyor. Ama görüyoruz ki İç Güvenlik Paketiyle pekiştirilen, tahkim edilen yasal dayanaklar bile, gerçekleştirilen bu saldırıları açıklamaya ve desteklemeye yetmiyor. Şu an hiçbir hukuka sığmayan, hatta özel olarak hazırladıkları yasaları, hukuka bile uymayan, onunla dahi desteklenemeyen kapsamlı operasyonlarla, müdahalelerle, saldırılarla karşı karşıya Türkiye toplumu. Bütün demokrasi güçleri hedef tahtasına oturtulmuş durumda."

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title