Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her gün şehit haberlerinin geldiği bir dönemde HDP'li Süreyya Önder'in kızının düğününe katılmasıyla ilgili, "Şehit haberleri gelirken, cenazeler kalkarken orada eğlendiğimize dair tek bir görüntü göstersinler biz de özür dileyelim" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, parti genel merkezinde düzenlenen il eş başkanları toplantısı öncesi girişte gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Her gün şehit haberlerinin geldiği bir zamanda TBMM 25. Dönem Ankara 1. bölge HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in kızının düğününe katılan Demirtaş ve HDP'li milletvekillerinin sosyal medyada çok eleştirilmesini değerlendiren Demirtaş, "Her gün şehit haberleri gelirken sizin hep beraber Sırrı Süreyya Önder'in kızının düğününe katılmanız ve eğlenmeniz şuan sosyal medyada çok eleştiriliyor. Konuya ilişkin düşüncelerinizi alabilir miyim?" sorusu üzerine Demirtaş, "Sırrı Bey'in tek evladı var. Uzun zamandır bu mevzulardan dolayı ertelediği bir nikahtı. Biz de oraya eğlenmeye gitmedik. Nikah şahitliği yapmaya gittik. Nikah şahitliğimizi de yaptık. Allah mutlu mesut bahtiyar etsin. Şehit haberleri gelirken, cenazeler kalkarken orada eğlendiğimize dair tek bir görüntü göstersinler biz de özür dileyelim. Hayat devam ediyor. Ölümler de var, doğumlar da var, düğünler de var" ifadelerini kullandı.

Herkesin barış isteğini yüksek sesle söylemesi gerektiğini kaydeden Demirtaş,

"Ben her gün 2-3 defa çağrı yapıyorum. Sayın Başbakan'da her gün 2-3 defa konuşuyor ve her seferinde bitirene kadar devam edeceğiz diyor. Bu mudur barış anlayışı. Çıkıp diyecek ki; bize silah sıkmayana biz de silah sıkmayacağız. Ölen insanların hepsi bizim evladımız. Bu ülkede cenazesini omuzlarımızda taşıdığımız her tabutun yükü en başta siyasi iktidarın omuzlarında bir yüktür. Biz kendi payımıza düşen yükün gereğini yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde Türkiye'yi hem savaşa sürükleyip hem de sorumluluğunu HDP'ye atarak ucuz sandık hesabı yaparlarsa Türkiye toplumu buna sessiz kalmayacaktır. Herkes farkındaki barış bu ülkede kazanılacak ama bugün kazansak barışı yarın yitirme ihtimali olan evlatlarımızı kurtarmış olacağız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

title