Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Siirt'te İftara Katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Siirt'te partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Siirt'te partisinin düzenlediği iftar programına katıldı.

Partisi tarafından Orhan Doğan Kent Parkı'nda düzenlenen iftarda konuşan Demirtaş, Kürtler ve Türkler arasında ayırım yapmadıklarını söyledi.

"Kürtler ve Türkler arasında ayrımı yapan aşağılık bir şeydir." diyen Demirtaş, "Bunu yapanlar ölümlerden neden rahatsız değil. Bugün polisin annesi rahatsız. Kürt'ün anası eli yüreğinde, çocuğu dağa çıkmış. Siyasetin işi anaların acısını yarıştırmak değil. Kürt'ün ve Türk'ün anası bizden bunu bekliyor. Eğer bunu sağlayamasak bu anneleri vebali hepimizin üzerindedir." ifadesini kullandı.

İnsanların ayrışmasını kabul edemediklerinin altını çizen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bin beş yüz yıldır İslam var ama ondan önce de inançlar vardı. İnsanların ilk yeryüzüne geldiği toprakları tekleştirmeyiz. Başka başka inançları, dinleri sorgulayamayız. Bunları siyasi partinin işi değildir. Bunları asla kabul etmeyeceğiz. 'Bu vatanın kurallarını ben koyacağım' diyemez, kendi dilini, milli değerlerini başka halklara dayatamazsın. Ben bir Kürt olarak, Türk milletinin diliyle konuşuyorum. Kürtlerin geçmişi tarihi var. Biz saygı istiyoruz. Tüm inanç ve kimlikleri vatanımızda birlikte yaşamaları için bir formül sunuyoruz. Biz halkımızın, tüm halkların kurtuluşunu bundan görüyoruz"

İftara HDP Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Besime Konca ile Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Orhan Doğan Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title