Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cenaze Törenine Katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 67 yaşında hayatını kaybeden Devrimci Yol ana davası sanıklarından Nasuh Mitap için düzenlenen törene katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 67 yaşında hayatını kaybeden Devrimci Yol ana davası sanıklarından Nasuh Mitap için düzenlenen törene katıldı.

Kanser tedavisi gördüğü Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 3 Kasım'da hayatını kaybeden Mitap'ın cenazesi, hastanenin morgundan alınarak kortej eşliğinde Gaziosmanpaşa Meydanı'na getirildi.

Buradaki törene, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü ve ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın da aralarında yer aldığı kişiler katıldı.

Mitap'ın hayat hikayesinin anlatıldığı törenin ardından, cenazesi memleketi Kırklareli'ne gönderildi.

Törenin ardından HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mitap'ın "68 kuşağı" için sembol isimlerinden biri olduğunu söyleyerek, "Bütün ailesine, yoldaşlarına, dostlarına başsağlığı diliyorum, Allah'tan rahmet diliyorum. Onların devrim için yola çıktığı günlerin sömürü şartlarıyla bugünün sömürü şartları arasında büyük bir fark yok. Türkiye halen ciddi bir emek sömürüsüyle, ciddi bir faşizan baskıyla, haksızlıkla, adaletsizlikle karşı karşıya. Nasuh Mitap'ı bugün yolcularken halen göçük altında olan 18 emekçinin cenazesine bile ulaşılamıyor" diye konuştu.

Demirtaş. emek ve özgürlük mücadelesinin ne kadar gerekli olduğunu Türkiye şartlarına bakarak anlayabileceklerini anlatarak, "Birileri lüks saraylarda yaşamayı kendine tercih olarak seçerken, birileri de yoksulun, emekçinin hakkı, hukuku için devrimciliği seçiyor. Türkiye bu iki çizgi arasındaki mücadeleyi yaşadı, yaşamaya devam edecek. Nasuh Mitap da bunların öncülerinden birisiydi" ifadelerini kullandı.

"Adalet Bakanlığı'ndan henüz cevap alınmadı"

"HDP heyetinin İmralı'ya gitme planı vardı. Bu plan ne zaman gerçekleşecek?" şeklindeki soru üzerine Demirtaş, "Arkadaşlar başvuruyu yaptılar, henüz Adalet Bakanlığı'ndan cevap alınmadı" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise Mitap'la cezaevinde birlikte kaldıklarını ifade ederek, "Nasuh ağabey gerçekten 12 Eylül zulmünü, onun faşist uygulamalarını, mahkemelerini, 12 Eylül'ün ve bütün faşistlerin başına çalan bir devrimci ağabeyimizdi. Onu sonsuzluğa uğurladık" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Nasuh Mitap İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title