Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim dokunulmazlıklarımızı kaldırıp, operasyon birimlerine dokunulmazlık sağladılar.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizim dokunulmazlıklarımızı kaldırıp, operasyon birimlerine dokunulmazlık sağladılar. Artık yargılanamayacaklar, yargılanmaları için mülki idare amirinin izni gerekiyor." dedi.

Demirtaş, partisince bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son günlerde İsrail ve Rusya ile geliştirdiği ilişkileri eleştirdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde devam eden operasyonlara da değinen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bir devlet kanunun hukukun dışına çıkarsa çete olur, devlet olmaz. O yüzden mahkemelerde hakimin arkasında 'Adalet mülkün temelidir.' diye yazar. Bizim dokunulmazlıklarımızı kaldırıp, operasyon birimlerine dokunulmazlık sağladılar. Artık yargılanamayacaklar, yargılanmaları için mülki idare amirinin izni gerekiyor. Peki suç işlemediyseniz, kendinize güveniyorsanız, bu yasaya neden ihtiyaç duyuyorsunuz?"

Bütün Ortadoğu'nun geleceğini kendileri belirlediğini savunan Demirtaş, zulmün karşısında dayanma imkana bakmadan direnmek gerektiğini söyledi.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Direneceksin, kazanır mısın, kazanamaz mısın buna da bakamazsın. Direndiğin zaman kazanma ihtimalin var. Teslim olduğun zaman o da yok. Tarih işte şimdi yeniden yazılıyor. Karşımızda bir zulüm var. Bizim birbirine güvenen bir halkımız var, inancımız var. Gücümüzü meşrutiyetimizden alıyoruz, halklılığımızdan alıyoruz. En büyük gücümüz, silahımız budur. Bunu da yitirmediğimiz, bu ittifakımızı, birliğimizi koruduğumuz müddetçe de kazanacağımızdan şüphem yoktur. Zulüm bitecek, zulüm kaleleri yıkılacak. Bizi bitirmek için yıllarca çok denediler. Başımıza getirmedikleri felaket kalmadı. Hiçbirinde kazanamadılar ama biz her seferinde daha da büyüdük."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Türkiye İsrail Rusya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title