Haberler

Hdp Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "PKK'nın acilen silahları susturması lazım. Devletin de acilen demokratikleşme, hak ve özgürlükleri genişletmesi, sorunun çözümüyle ilgili her türlü kesimle müzakereye başlaması lazım." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "PKK'nın acilen silahları susturması lazım. Devletin de acilen demokratikleşme, hak ve özgürlükleri genişletmesi, sorunun çözümüyle ilgili her türlü kesimle müzakereye başlaması lazım." dedi.

Tan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Muş'un Malazgirt ilçesinde 15 yaşında bir çocuğu dağa gönderdiği iddiasıyla, yeterli kanıt olmamasına rağmen tutuklanan 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini eleştirerek, yargının siyasallaştığını iddia etti.

Altan Tan, dokunulmazlıklar konusunda bir soru üzerine siyasi görüşlerinin dışında, milletvekillerinin her türlü uygulamada normal bir vatandaş gibi yargılanmasından yana olduğunu söyledi. Tan, "Dokunulmazlığın yeniden düzenlenmesinden, komple kaldırılmasından yanayız. Siyasal görüşleri beyan etmenin ötesinde dokunulmazlığın herkes için kadırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Gergin bir siyasal ortamda HDP'nin işlevsiz, fonksiyonsuz, topyekun Meclis dışına çıkarılmasının da doğru olmayacağını belirten Tan, şöyle devam etti:

"HDP'nin yok edilesi siyaseti rahatlatmaz. Bunun ülkeye hayrı olmaz, Kürt sorunun çözümüne bir katkısı olmaz, katkısı olmadığı gibi daha büyük sıkıntılara yol verir. Sayın Davutoğlu bu işi uzatmak istiyor, zamana yaymak istiyor, iyi de yapıyor. Ama Sayın Cumhurbaşkanı 'ipe un seriyorlar, savsaklıyorlar' diyor. Neredeyse azarlarcasına parlamentoyu, AK Parti Grubu'nu, Başbakan'ı bir yöne doğru zorluyor. Bu zorlamanın da memlekete hayrı yok."

Tan, bir başka soruya, şu yanıtı verdi:

"PKK'nın acilen silahları susturması lazım. Devletin de acilen demokratikleşme, hak ve özgürlükleri genişletmesi, sorunun çözümüyle ilgili her türlü kesimle müzakereye başlaması lazım. Bu kadar iç gerilim, bu kadar dış gerilim sürdürülebilir değil. Türkiye'nin aynı anda ABD ile Rusya ile çarpışması mümkün değil. Suriye, İran, Irak, Mısır, Ermenistan... Bölgedeki bütün komşularla aynı anda kavga sürdürülebilir değil."

Altan Tan, Karaman'daki cinsel istismar iddiasına ilişkin soru üzerine, olayın bütün uzantılarıyla araştırılması gerektiğini belirtti. Bir olayın ardından bütün vakfın ya da kurumun suçlanmasının doğru olmadığını vurgulayan Tan, "Ne kadar kanun dışı kurs varsa; dini, seküler, laik ayırmadan bunların hepsi araştırılmalı. Bunun üzerinde o camiayı töhmet altında bırakılmayacaktı." ifadesini kullandı.

-"Çocuklarımızın yanında haber izleyemez duruma geldik"

Tün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirmesi istenmesi üzerine, şunları kaydetti:

"Biz, çocuklarımızın yanında haber izleyemez duruma geldik. İlkokulda çocuklar bunları birbirine söylemiyor. Bu uslup, uslup değil. Bir cumhurbaşkanı çıkıyor anamuhalefet partisi başkanına 'sapık' diyor. O da çıkıyor 'siyasi sapık da sensin, cinsi sapık da sensin...' Şaka yapmak istiyorum ama şaka yapılacak bir şey de kalmadı. Bu uslupların tamamı yanlış."

Kaynak: AA / Politika

Diyarbakır Altan Tan Malazgirt Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title