Haberler

Tan: Türkiye, IŞİD ve PYD'nin İzni Olmadan Boş Tabut Bile Getiremiyor

Güncelleme:

HDP'li Altan Tan, Şah Fırat operasyonuyla ilgili, "Türkiye, PYD'nin ve IŞİD'in onayı ve desteği olmadan oradaki boş tabutu bile getiremiyor, tablo budur." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, " Türkiye, PYD'nin ve IŞİD'in onayı ve desteği olmadan oradaki boş tabutu getiremeyecek duruma geldi, tablo budur. Gerisi magazindir, polemiktir, gerisi maalesef Türkiye'nin utancıdır" dedi. Altan ayrıca bomba bir iddiada bulunarak tabutların boş olduğunu iddia etti.

"150 METREYE BİLE HÜKMEDEMİYOR"

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şah Fırat Operasyonunu eleştirerek, Türkiye'nin artık sınırlarının 150 metre ötesine bile hükmedemediğini savundu.

TABUTLAR BOŞ İDDİASI

Türbenin içinde bir şey bulunmadığını ve boş tabut olduğunu iddia eden Tan, bunun da büyük bir zafer gibi gösterildiğini söyledi.

Tan, "Türkiye, PYD ile IŞİD'in onayı ve desteği olmadan oradaki boş tabutu getiremeyecek duruma geldi, tablo budur. Gerisi magazindir, polemiktir, gerisi maalesef Türkiye'nin utancıdır" görüşünü savundu.

"TÜRKİYE POLİS DEVLETİ OLMA YOLUNDA"

İç Güvenlik Paketi'ne değinen Tan, paketin Meclis'ten çıkmadan polisin milleti tutuklamaya ve makul şüpheyle tipi hoşuna gitmeyeni içeri almaya başladığını iddia etti. Tan, Türkiye'de demokrasi gelişsin, özgürlükler artsın derken Türkiye'nin polis devleti olma yolunda olduğunu ileri sürdü.

"NE ÇÖZÜM SÜRECİ YAHU!"

"Yalçın Akdoğan, Çözüm Sürecine ilişkin 'top HDP'de ama Kandil bu topu patlatmak istiyor' dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu Tan, "Hangi Çözüm Süreci? Hangi çözümden bahsediyorsunuz. Çözümden anladıkları tek bir şey var; PKK silahları bıraksın gelsin Türkiye'ye otursun. Peki bu silahları nereye bıraksın? Nereye gelsin, nasıl gelsin, nereye otursun. Devletin, hükümetin bir projesi var mı? Demokratikleşme ayrı bir şey, hak ve özgürlükler ayrı bir şey, PKK'nın silah bırakarak toplumsal hayata katılması ayrı bir şey" diye yanıtladı.

"ALTI PASTA ELİ AYAĞI BİRBİRİNE DOLANIYOR"

Demokrasinin silahlara ve örgütlere rehin tutulamayacağını belirten Tan, hükümetin demokrasiyi rehin tuttuğunu ileri sürdü.

Demokrasinin her şartta gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Tan, "Sayın Başbakan Yardımcısı bazı acemi futbolcular var. Madem top örneğini verdi ben de eski futbolcuyum, top örneğini vereyim. Top ayağına geliyor, altı pasla gol atacak eli ayağı birbirine dolanıyor, topu başka bir arkadaşına veriyor. Top senin ayağında kimsenin ayağına atma. Sen bu topa doğru düzgün bir şut vur, ondan sonra bakalım karşındaki ne yapacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Altan Tan Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (184)

KARGA:

BU ADAMDAN ANCA TUVALET BEKÇİSİ OLUR. . . . . . . . .

31
31
yanıtYanıtla
ömerr:

TÜRKİYE SURİYE ORDUSUNUDA PKKYIDA İŞİDİDE ORAYA GÖMER TÜRKMENLERİN ELİNE BIRAKIR ÇIKAR.

33
17
yanıtYanıtla
RED:

Sizde amerika olmasaydı kobanide boş tabut arardınız

29
16
yanıtYanıtla
YilmazmobilWeb@haberler.com:

Cok ta korktuk altan bey sen turkun neler yapabilecegini. Hayal. bileedemezsin

25
17
yanıtYanıtla
Mehmet AkifmobilWeb@haberler.com:

Sayın Altan ı seviyoruz

18
24
yanıtYanıtla
osmanusta:

Sayin Altan Tan oturakli siyasetcidir sozleri ciddiye alinmalidir

35
3
yanıtYanıtla
vitaminmobilWeb@haberler.com:

hdp nin yorumlarina hayranim boş konusmuyolar akp mhp gbi cıkıp gevezelik yapmyolar her bir kelimelerin bir anlami vardir bunu dogrular bazilarina sancı yapiyo konus hdp af yok sizi kimse susturamayck surturmaya kalkanda bedelini agır öder biz kürtler bu ülken has ve gercek sahipleriyiz okadar

24
12
yanıtYanıtla
yaman:

dunya gordu sizi altan isidan kactiniz dusmanlariniza yalvardiniz turkiye olmasaydi suan kuzey irak ve suriyede hepinizin koku kurumustu turkiyeye DUA et

15
20
yanıtYanıtla
Bozkurt Mobil-ANDROID:

Adam yerin dibine batsın

5
29
yanıtYanıtla
abu zer..:

bu adamın kafası çalışıyordu yahu ne oldu arıza mı yaptı acaba. .

14
18
yanıtYanıtla
Tüm 184 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title