Haberler

HDP'den Yunanistan ve Kobani'ye Selam

Güncelleme:

HDP'li Figen Yüksekdağ, Yunanistan'da seçimleri kazanan Syriza'nın zaferini kutladı, IŞİD'in Kobani'den çıkartılması nedeniyle YPG, YPJ ve Peşmerge'ye selam gönderdi.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Yunanistan'da seçimleri kazanan Syriza'nın zaferini kutladı, IŞİD'in Kobani'den çıkartılması nedeniyle YPG, YPJ ve Peşmerge'ye selam gönderdi.

Yüksekdağ, Kobani'den IŞİD terör örgütünün çıkartılması ve Syriza'nın Yunanistan'da seçimi kazanması nedeniyle çifte bayram yaşadıklarını söyledi.

"YUNAN HALKININ KAZANDIĞI BU ZAFER HEPİMİZİN SEVİNCİ"

Syriza'nın Yunanistan'da kazandığı zaferi kutlayan Figen Yüksekdağ, "Güzel günlere, zafer haberleri ile gelen günlere merhaba. Bugün çifte bayram yapıyoruz. Bu sevinci, bu bayramı biz çoktan hak ettik. Bütün Türkiye halkları bundan daha güzel bayramları hak ediyor. Artık bütün bölge halkları için yenilginin tarihe karıştığı, zaferlerin tarihinin yazılmaya başlandığı bir döneme girildi. Bugün sağımız, solumuz, doğumuz, batımız zafer haberleri. Bugün her yanımızda sevinçli günleri bize müjdeleyen günler yaşanıyor. Kardeş Yunan halkının, kardeş partimiz Syriza'nın kazandığı zaferi kutluyorum. Syriza'nın ve kardeş Yunan halkının kazandığı bu zafer hepimizin sevinci, ortak geleceği demektir. Biz tek başına kurtulmayı umduğumuz bir yol asla tasarruf etmedik. Her zaman 'kurtuluş yok tek başına, ye hep beraber ya hiç birimiz' dedik" dedi.

"KOBANİ'DE DİRENENLER BİR TARİH YAZDILAR"

İkinci büyük zaferi Kobani'de yaşadıklarını belirten Yüksekdağ, 134 gün boyunca devam eden Kobani direnişinin büyük bir zafer ile sonuçlandığını kaydetti.

Kobani'deki zaferin bütün dünya ezilenlerinin zaferi olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Bu zafer, bütün Ortadoğu halklarının geleceğidir, bu zafer hepimize kutlu olsun. Bu direniş zor yollardan, acılı yollardan geçti. Bu yollarda gösterilen her direniş, sarf edilen her emek tarih yazmak anlamına geliyor. Kobani'de direnenler bir tarih yazdılar. 'Kobani düştü' diyenlerin tarihteki sonu gelmiştir. 'Kobani direndi ve kazanacak' diyenlerin tarihteki günleri bugün başladı. Kahramanca direnişe imza atan YPG, YPJ savaşçılarını, Peşmerge güçlerini saygı ile selamlıyorum. Sınır boylarında, ölüm ve saldırılar pahasına bekleyen halklarımızı buradan kucaklıyorum. Tarihte son sözü hep direnenler söyler, tıpkı bugün olduğu gibi. Bugün Kobani ve Rojava devrimi zaferini ilan ettikten sonra hükümetin kem sözcülerinden bazı sözler duyuyoruz. Bize, 'umarız ki, Kobani için gösterdiğimiz çabayı unutmazlar' diyorlar. Bunun karşısında söylenecek söz bulmak çok zor. Bu sözler herhalde çok ağlamaktan oluyor. Bizim bildiğimiz bir şey var, bizim çok uzun bir unutmayacaklarımız, asla unutmayacağımız ve affetmeyeceğimiz listesi var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Türkiye Kobani Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

vanlyymobilWeb@haberler.com:

HDP bir asktir. tereyagindan kıl ceker gibi konusuyorlar helal olsun oylar HDP ye

23
21
yanıtYanıtla
XboyMobil-IOS:

Şerefsiz kadın

16
25
yanıtYanıtla
defolun gidinMobil-ANDROID:

defolun gidin yunanistan a sizi tutan mi var hainler

15
20
yanıtYanıtla
CCC:

HADİ OZAMAN YUNANISTANA KOBANİYE KÜRT HALKI. TÜRKİYE BİR BELADAN KURTULSUN HADİ BY BY

17
16
yanıtYanıtla
CİZREmobilWeb@haberler.com:

İKİSİDE DİNSİZ KAFİRLER......

17
14
yanıtYanıtla
4×4. ®©Mobil-ANDROID:

hepiniz vatan haini siniz çünkü eninde sonunda kokunuz kuruyacak

13
17
yanıtYanıtla
abc:

senin gibi kafirlerin peşinden gidenlere yazıklar olsun

12
15
yanıtYanıtla
CİZREmobilWeb@haberler.com:

İKİSİDE DİNSİZ KAFİRLER.....

15
11
yanıtYanıtla
AbbasMobil-ANDROID:

HDP ve Destekleyenler burdan da anlaşılacağı gibi ateist olduklarını bir kez daha gösterdiler.gercekten üzülüyorum HDP ye oy verip bişeyler bekleyenlere.kullaniliyorlar farkında değiller.kürt haklarından çok Ermeni haklarını savunuyorlar. bizim insanımıza eğitim şart

12
13
yanıtYanıtla
BAYTAR:

İNLERİNDE SİZLER GİBİ VATAN HAİNİ ÇAKALLARI ÇOK BESLEDİLER KORUDULAR ATEİS BİRİNE SELAM GÖNDERMEK SİZİN GİBİLERDEN NORMAL

13
10
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title