Haberler

HDP'den Yeni İttifak Hamlesi

Güncelleme:

HDP 7 Haziran seçimleri için yeni bir ittifak adımı daha atarak Alevi örgütleri ile anlaştı. HDP bu hamlesi ile seçimlere yönelik üçüncü ittifak adımını attı.

Bir süredir Türkiye ve Avrupa 'daki Alevi örgütleri ile 7 Haziran seçimleri için görüşmeler yürüten HDP yeni bir ittifak oluşmasını sağladı. Parti Alevi örgütlerinden 3 ismin TBMM'ye girmesini sağlayacak.

GARANTİ SIRALARDAN ADAYLAR GÖSTERİLECEK

Avrupa ülkelerindeki Alevi derneklerinin çatı örgütü olan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker HDP listelerinde (barajın aşılması durumunda) TBMM 'ye gireceği bir yerden aday gösterilecek. Türkiye'den ise Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği gibi farklı örgütlerin bir araya gelerek belirleyeceği iki adaya da yine 'garanti' sıralarda yer verilecek.

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN 3 İSİM MECLİS'E GİRECEK

Böylece partinin kendi kadroları ya da diğer ittifaklarından gelenler dışında doğrudan Alevi örgütlerinden gelen 3 ismin TBMM'ye girmesi sağlanacak.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK GERÇEKLEŞTİ

HDP bu hamlesi ile seçimlere yönelik üçüncü ittifak adımını attı. Bu yöndeki çabalarında ilk olarak Emek Partisi (EMEP) ile anlaşan HDP daha sonra ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu'da tabanı bulunan bazı parti ve örgütlerle 'Kürdistan İttifakı'nı açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Turgut Öker Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (108)

ya ali:

azılı hain kürt alevileriyle anlaşırsınız ancak türk aleviler kimle anlşacagını çok iii bilir

15
137
yanıtYanıtla
geliyormobilWeb@haberler.com:

HDP gümbür gümbür geliyor. Çekilin ulennnnnnn yoldan...

108
5
yanıtYanıtla
Konyalı:

DEmokrasi ve özgürlük için bu sefer bende oyumu HDP ye verecem gerisi hep bizi kandırdılar. .

73
4
yanıtYanıtla
Hasan Nasrallah:

Hatay Alevileri Olarak HDP diyoruz.

61
6
yanıtYanıtla
TÜRK ALEVİmobilWeb@haberler.com:

HAINLERE OY YOK BÖLUCÜLERE OY YOK TURKIYE TÜRKLERİNDİR

18
48
yanıtYanıtla
Halit Demir:

Kürt Alevilerinden alırsınız siz anca türk alevilerinden size oy cıkmaz

19
44
yanıtYanıtla
haftamobilWeb@haberler.com:

Vatan hainleri

32
31
yanıtYanıtla
sosyalist TürkmobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar ben bi Türk olarak hdp ye veriyorum neden aleviler vermesin bu düzeni bozan yıllardır mhp dir asıl terör bu ülkenin başına bela olan mhp dir

33
29
yanıtYanıtla
Halit Demir:

Kızılbaş Kafirleri Diyarbakır da istemiyoruz diyen kürtler simdi alevilerden oy mu bekliyor? Komik Olmayın

27
30
yanıtYanıtla
Alevi türkmobilWeb@haberler.com:

Kürdiyle Türkiyle laziyle çerkeziyle hepimiz HDP SAFLARDA YIZ

36
20
yanıtYanıtla
Tüm 108 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title