Haberler

HDP'den Yalçın Akdoğan'a Çözüm Süreci Yanıtı

Güncelleme:

HDP'li vekil Baluken, Akdoğan'ın çözüm sürecine yönelik eleştirilerine "Samimi ise çıksın AK Parti'nin hükümetinin çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceğini açıklasın." dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm sürecine yönelik Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "HDP sadece istemeye alışmış" sözlerine "Samimi ise çıksın AK Parti hükümetinin çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceği, izlem heyetini oluşturup oluşturmayacağı, tecridi kaldırıp kaldırmayacağı, resmi müzakereleri başlatıp başlatmayacağı konusunda net bir açıklama yapsın." açıklamasıyla cevap verdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ TIKANIKLIĞIN SEBEBİ AK PARTİ'NİN SAMİMİ VE CİDDİ DAVRANMAMASIDIR"

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın HDP'ye yönelik yaptığı eleştirileri değerlendiren İdris Baluken, HDP'nin barış ve çözüm istediğini kaydederek, bundan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini söyledi. "Yalçın Akdoğan biliyor ki, çözüm süreci ile ilgili tıkanıklığın sebebi AK Parti'nin bugüne kadar samimi ve ciddi davranmamasıdır." ifadelerini kullanan Baluken, izleme heyetinin kurulmasıyla ilgili, resmi müzakerelerin başlamasıyla ilgili, çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceklerine yönelik, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde net bir tutumları olmadığını kaydetti. Baluken, "Bütün bu belirsizlikler içinde HDP'nin ortaya koyduğu tavır üzerinde kendi adım atmayan ve samimiyetsiz tutumlarını kamuoyunun gündeminden düşürmek istiyor. Biz bu polemikleri sürdürme meraklısı değiliz, Yalçın Akdoğan'a cevap yetiştirme gibi bir derdimiz yok. Samimi ise çıksın AK Parti hükümetinin çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceği, izlem heyetini oluşturup oluşturmayacağı, tecridi kaldırıp kaldırmayacağı, resmi müzakereleri başlatıp başlatmayacağı konusunda net bir açıklama yapsın." dedi.

"HÜKÜMET KURMA GÖREVİ ERDOĞAN'IN YÖNETTİĞİ BİR SÜREÇ GİBİ DURUYOR"

Meclis Başkanlığı seçimlerinin yapılmasına rağmen hükümeti kurma görevinin tevdi edilmesinin gecikmesinin sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönettiği bir süreç gibi durduğunu belirten İdris Baluken, "Kendi görev alanında olmamasına rağmen koalisyon formülleri üzerine, hükümet arayışları üzerine yorumlar yapıyor. Bütün yorumlarda bir erken seçime çıkacak şekilde kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Başkanlık Divanı'nın geciktirilmiş olması muhtemeldir ki Cumhurbaşkanının bu arayışları ile ilgili olabilir." açıklamasında bulundu.

"AK PARTİ-MHP KOALİSYONU, ATIŞMAYI ARTIRACAK, SAVAŞI KÖRÜKLEYECEK BİR FORMÜLDÜR"

Celal Doğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmesi ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Baluken, "Kendi bireysel talebi ve bireysel inisiyatifi ile eski hukuka dayanarak bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. AKP, MHP koalisyonu ile basında çıkan haberleri kendisi yalanladı." açıklamasında bulunurken, AK Parti MHP koalisyonunu değerlendirdi, "AKP-MHP koalisyonu çatışmayı artıracak, savaşı körükleyecek bir formüldür. Çünkü MHP'nin koalisyona gelme şartı son derece açık. Çözüm sürecinin bitirilmesi, Suriye'de Kürt karşıtlığı temelinde bir politikanın hayata geçirilmesini şart koşuyor. Daha önceden Cumhurbaşkanının anayasal sınırlara çekilmesi, yolsuzluklarla ilgili ortaya koyduğu şerhlerin tamamını neredeyse kaldırdı. Çatışmalı süreç açısından, savaşın başlaması açısından sakıncalı bir süreç."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Akdoğan İdris Baluken Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

adsız:

utan utan akdoğan yeter konuştuğun

8
3
yanıtYanıtla
adam:

AKP cözüm süreci konusunda samimiyeti ''Kürt sorunu yoktur'' dedigi anda bitirdi ve kürtlere resmen savas ilan etti. Daha ne tartismasi bu?

7
0
yanıtYanıtla
ER-KAN:

Akdoğan haklı sanırım. Bak , gene bir şeyler istemişler.! :)

1
5
yanıtYanıtla
MS.49:

adamlar oykaybedince içlerinde nekadar kin varsa kustular artık doğuya kan kusturmak için elinden geleni yaparlar oy verenler vatan evladı vermeyenler hain ALLAHIM adaletini tecelli eyle

4
2
yanıtYanıtla
Güney doğu:

Akp bitiren biride bu zat.

2
3
yanıtYanıtla
kafkas kartalı:

KÜRT KARDEŞLER BU SAHTEKAR HDPKK LILARA İNANMAYIN. BUNLARIN SİZİ DÜŞÜNDÜĞÜ YOK. BUNLAR YAHİDİ ERMENİ MAŞASI.

0
1
yanıtYanıtla
Siverek li:

Secimden once akp cozum surecini yurutmezse biz kendimiz yapariz diyordunuz .millet size oy verdi .hadi bir an once kendiniz barisi yapip gencleri dagdan indirin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title