Haberler

Hdp'den Nusaybin Eylemi...

Halkların demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Örgütü üyesi bir grup, Nusaybin'daki olayları protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

Halkların demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Örgütü üyesi bir grup, Nusaybin'daki olayları protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı.

Saat 19.30 sıralarında meydanda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, Nusaybin'de sivil katliamı var, sessiz kalma yazılı pankart açarak, Susma, haykır, Nusaybin'e ses ver şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Aysel Güzel, Nusaybin'de yeni bir Cizre yaratılmaya çalışılıyor. Cizre'de hepimizin hafızasında yaralar, izler bırakan vahşet bodrumlarını hiçbirimiz unutmadık. Nusaybin'de yaşanan da bir Cizre provasıdır. Biz Halkların Demokratik Kongresi ve Halkların Demokratik Partisi olarak, Cizre'de yaşananların Nusaybin'de yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Kendisine demokratım diyen tüm insanları Nusaybin'de yaşananlara ses çıkarmaya, demokratik tepkilerini ortaya koymaya çağırıyorum. Nusaybin'de 40'ın üzerinde sivil insan, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere şu anda abluka altında. Şu anda Nusaybin'in mahalleleri bombalanmakta. Nusaybin'deki operasyon derhal son bulmalı. Oradaki bombalamalara son verilmeli diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı Nusaybin Cizre Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title