Haberler

Hdp'den Manisa'daki Tutuklamalara Tepki

Hdp Manisa İl Başkanı Sait Taycı, bir grup partili ile birlikte, Saruhanlı İlçesi'nde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 6 partilinin gözaltına alınarak tutuklanmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Hdp Manisa İl Başkanı Sait Taycı, bir grup partili ile birlikte, Saruhanlı İlçesi'nde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 6 partilinin gözaltına alınarak tutuklanmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, geçen 19 Ekim'de, Kurtuluş Mahallesi'ndeki HDP Saruhanlı ilçe binası ile bazı adreslere operasyon düzenledi. Baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütünün sempatizanlığını yapmak' ve 'polise motolofkokteyli ile saldırmak' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. HDP Saruhanlı İlçe Eş Başkanı Süleyman Kaban ile Ayşe Karagöz, Hebat Aydemir, Gülçinhan Çelik, Halil Aydemir ve Mehmet Aydemir tutuklandı. 8 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PARTİ BİNASI ÖNÜNDE AÇIKLAMA

HDP Manisa İl Başkanı Sait Taycı, partisinin il başkanlığı önünde, partilileriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Operasyonu ve tutuklamaları eleştiren Taycı, "Manisa halkları barış şehitlerini bağrına basmıştır. Halkların katliam karşısındaki duyarlılığı ve tek vücut oluşu bazı çevrelerin rahatsız olmalarına ve paniklemelerine neden olmuştur. Ankara'dan gelen barış şehitlerine insani ve vicdani sorumluluğu gereği sahip çıkan onları layık oldukları gibi ölümsüzlüğe uğurlayan, taziyeler düzenleyen Saruhanlı HDP ilçe yöneticileri ve partili çalışan 14 arkadaşımız sabah karşı düzenlenen bir operasyon ile gözaltına alınmış; 4 gün süren sorgulamalar sonunda 8'i serbest bırakılmış 6'sı barış ve kardeşlik şehitlerine sahip çıktıkları gerekçesiyle tutuklanmışlardır. Tutuklananlar HDP Saruhanlı ilçe eş başkanları saymanı ve gençlik çalışanlarıdır ve salıverilen arkadaşları da aynı duyarlılığı gösterip aynı etkinliklerde yer almışlar sadece birkaç adım önde yürümüşlerdir. Ne acıdır ki insani ve vicdani görevlerini yerine getirmek, taziye düzenlemek, ölenlerin ailelerin acılarını paylaşmak suç sayılmış ve başka suçlar isnat edilmiştir" diye konuştu.

Yapılan polis operasyonları ile 1 Kasım seçimleri öncesi algı operasyonu yapıldığını öne süren Taycı, "HDP'nin Manisa'da yükselişini engellemek, milletvekili çıkarma yolunda çalışmalarını sekteye uğratmak, olumsuz algı yaratıp HDP'yi itibarsızlaştırmaya yönelik siyasal ve ucuz bir saldırıdır. HDP'yi Manisa halklarına hedef gösteren yasadışı örgüt algısı yaratmaya çalışan anlayışı arama ve el koyma tutanaklarını açık açık kamuoyu ile paylaşmaya çağırıyoruz. Seçim çalışmalarını yoğunlaştığı en üst düzeye çıktığı bugünlerde yapılan bu operasyonlar biz barışa adalete dönül vermiş HDP'lileri ve demokrasiye inanan tüm demokrasi güçlerini değil yıldırmak aksine mücadele azmimizi kamçılamaktadır. HDP'nin Manisa'da yükselişini durdurmaya kimsenin ama hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Halil Aydemir Saruhanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title