Haberler

Hdp'den Konserli Açılış

Sanatçı Ferhat Tunç, Kürt halkının artık kimsesiz ve çaresiz olmadığını belirterek, "Bir halkın dili yasaksa, o halkın kimliği de özgür değildir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanlığının Hastane Caddesi üzerindeki yeni binasının açılışında görkemli bir program düzenlendi. HDP Van İl eş başkanı Veysi Dilekçi ve Derya Hayva ile HDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in birer konuşma yapmasının ardından parti binasının açılış kurdelesi kesildi. Açılıştan sonra sahneye çıkan Ferhat Tunç, "Bu direnişi zafere ulaştıracağınıza eminim. Son beş gündür IŞİD canilerine karşı sürdürülen savaşta savaşçılarımızın yanındaydım. Direniş cephesinde sizin çocuklarınızdan, savaşçılarınızdan selam getirdim. Kürt halkı artık kimsesiz ve çaresiz değildir. Bugün büyük bir direniş ve bu direnişin kazanımlarından söz ediyorsak, bunu her şeyden önce cepheden cepheye cansiperane savaşan o çocuklarımıza, kızlarımıza borçlu olduğumuzu unutmayalım. Şunu gördüm, eğer direnmezsek kimse size bir şey vermez. Ama direnirseniz özgürlüğünüzü kazanabilirsiniz. Eğer direniyorsak ve bugün kazanımlardan söz edebiliyorsak, Türkiye'de özgürlüğün ve barışın mimarı Sayın Abdullah Öcalan'a borçlu olduğumuzu haykırmak istiyorum" diye konuştu.

Seçim barajına da değinen Ferhat Tunç, "Bize barajları dayatanları 7 Haziran'da o barajlarda boğacağız. 1980 darbesi bu barajı getirirken, Kürt halkının iradesinin meclise yansımaması için getirildi. Barıştan ve özgürlükten bahsediyorlar, çözümden bahsediyorlar, ama ne hikmetse barajı ortadan kaldırmaktan bahsetmiyorlar ve yanaşmıyorlar. Çünkü bir halkın dili yasaksa, o halkın kimliği de özgür değildir" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Veysi Dilekçi Ferhat Tunç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title