Haberler

Hdp'den "Karadeniz'e Gitmeyin" Baskısı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, HDP’nin her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Karadeniz’e fındık işçiliği yapmak amacıyla gelen vatandaşlara ‘Karadeniz’e gitmeyin’ baskısı yaptığını söyledi.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, HDP'nin her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Karadeniz'e fındık işçiliği yapmak amacıyla gelen vatandaşlara ' Karadeniz'e gitmeyin' baskısı yaptığını söyledi.

Uğur Cörüt, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Karadeniz'e fındık işçiliği yapmak amacıyla her yıl 10 binlerce kişinin geldiğini ve bir ay süren fındık hasadında para kazanarak yörelerine döndüklerini belirtti. Bu yıl Ordu iline 10-15 bin kişinin gelmesini beklediklerini belirten Cörüt, "Ancak Batman'dan her yıl bölgemize gelen işçilerden aldığımız bilgiye göre, HDP'nin bölgede etkili olduğu illerde fındık işçilerine ' Karadeniz'e gitmeyin' baskısı yaptığını öğrendik. Bu yıl büyük ihtimal gelen fındık işçisi sayısı çok düşük olacak" dedi.

Cörüt, Karadeniz insanının devletine ve milletine bağlı bir topluluk olduğunu da vurgulayarak, "Biz misafirperver insanlarız. Teröre destek vermeyen, teröristle yan yana durmayan her insan bizim misafirimizdir. Teröre destek veren bizim bölgeye gelmesin" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Uğur Cörüt Karadeniz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title