Haberler

HDP'den Gözaltılarla İlgili İlk Açıklama

Güncelleme:

HDP vekiller, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'in gözaltına alınmasının ardından ilk kez açıklama yaptı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ne söyledi?

HDP Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP'li Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'in de aralarında bulunduğu milletvekillerine yönelik yapılan gözaltılara ilişkin, "Hukuki hiçbir izahı yok. Açık şekilde siyasi operasyon. Size bu telkini yapanlar nerede? Bugün tavrınızı net koymazsanız, Meclis Başkanı 15 Temmuz'da gösterdiği tavrı, duyarlılığı bugün göstermezse parlamentoya, parlamenterlere, siyasi partilere sahip çıkmazsa, anamuhalefet bu net tavrı ortaya koymazsa, yarın herkes için geç olabilir." dedi.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da ortada bir hukuki sürecin olmadığını, gözaltıların hukuki gerekçesi, sürecin yargısal açıdan ne şekilde işlediği sorularının bir anlamının bulunmadığını bildirdi. Sancar HDP'de hiçbir parti görevlisinin boyun eğmesi söz konusu olamaz. Teki kişi kalana kadar demokratik siyaseti, özgürlük için, barış için siyaseti sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Sırrı Süreyya Önder Selahattin Demirtaş İdris Baluken Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title