Haberler

HDP'den 'Gaziantep'in Efsane Başkanı'na Sürpriz Teklif

Güncelleme:

Seçim sürecinin en büyük sürprizleri HDP'den geliyor. Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, "HDP'den teklif geldi. Ben de kabul ettim" dedi.

7 Haziran genel seçimleri için adaylar belirlenmeye başlanırken, seçim heyecanı giderek artıyor. Seçim sürecinin en büyük sürprizlerine HDP imza atıyor. Parti, AK Parti kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat'tan sonra uzun yıllar Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanlığını yürüten CHP'li Celal Doğan'a da adaylık teklifinde bulundu. Teklifi doğrulayan Celal Doğan, "Milletvekili adaylığı teklif ettiler. Ben de teklife prensip olarak 'evet' dedim." dedi.

HDP'DEN SÜRPRİZ ÜSTÜNE SÜRPRİZ

7 Haziran genel seçimleri için partiler hummalı bir çalışma yürütürken, seçim sürecinin belki de en büyük sürprizleri HDP'den gelmeye başladı.

AK Parti kurucusu Dengir Mir Mehmet Fırat'ı Mersin'den aday gösteren HDP, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanlığını uzun yıllar sürdüren Celal Doğan'a teklifinde bulundu.

"BEN 'EVET' DEDİM"

HDP'nin teklifine ilişkin Radikal'e konuşan ve teklifi doğrulayan Celal Doğan şunları söyledi: "Üç gün önce İstanbul 'da Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder ile bir yemek yedik. Bu yemekte HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın bilgisi dahilinde bana milletvekili adaylığı teklif ettiler. Ben de teklife prensip olarak 'evet' dedim. Şimdi onlar parti kurullarında bu kararı değerlendirecekler" dedi.

"34 YAŞINDA MİLLETVEKİLİ OLDUM"

CHP'den henüz istifa etmediğini söyleyen Celal Doğan, "CHP'nin benden bir talebi olmadı. Ben de bir talepte bulunmamıştım. Zaten vekil olmayı düşünmüyordum. Biliyorsunuz, 34 yaşında milletvekili olmuştum. HDP'den teklif gelince Türkiye 'nin demokratikleşme sürecine ve sorunlarının çözümüne katkım olabileceğini değerlendirdim ve teklifi kabul ettim. HDP'den bana bu il olsun, şu il olsun gibi bir teklif olmadı. İl konusu ve benim kararımı onlar kurullarında değerlendirecek onların kararı sonrası ben de CHP'den istifa edip HDP'ye katılacağım" şeklinde konuştu.

CELAL DOĞAN KİMDİR?

1 Ağustos 1943'de Gaziantep'in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü'nde doğdu. İlk öğrenimini Çanakçı Köyü İlkokulu'nda, orta öğrenimini Gaziantep Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1973–1977 yılları arasında serbest avukatlık yapan Celal Doğan, 1977 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili seçildi. 1980'e kadar milletvekilliğine devam eden Doğan, bu görevinden sonra tekrar serbest avukatlığa döndü.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan ve bu göreve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999'da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.

ANTEPSPOR'A EN BAŞARILI DÖNEMLERİNİ YAŞATTI

Doğan 1993 ve 2006 yılları arasında Gaziantepspor kulübünün başkanlığını yaptı. Onun döneminde Gaziantepspor hep başarılı sezonlar geçirdi. Gaziantepspor'a tarihinin en başarılı dönemlerini yaşatan Celal Doğan, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Gaskispor, Büyükşehir Belediyesporu kurarak Gaziantepspor'un altyapısı olmalarını sağlamıştır. Bu takımlardan yetiştirilen başarılı genç futbolcuları Gaziantepspor'a ucuz alıp dört büyüklere bonservislerini yüksek fiyatlara satmasına rağmen Gaziantepsporu Türkiye Süper Liginde şampiyonluğa kadar oynatabilmiştir. Onun döneminde Gaziantepspor 2 defa İntertotoya, 3 defa UEFA Kupasına katılmış, Hapoel Tel-Aviv, FC Zimbru ve RC Lens takımlarını eleyerek UEFA'da ilk 16 takım arasına kalmayı başarmıştır. İtalyan devi Roma'yı Gaziantep'te yenerek bir ilki başarmasını sağlamıştır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Gaziantepspor Celal Doğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (253)

SOSYALİST:

yıllarca sosyalizmi savundun, şimdide faşıst partiye aday oldun. . yazıklar olsun sana

2
115
yanıtYanıtla
ANTEPLİ:

bir yanlışlık oldu bundan sonra oyum MHPye

7
88
yanıtYanıtla
fırat:

evet antepe kurban keserek genelevi açan biri hdp ye çok yakıştı gerçekten siz chp li alevileri savunun

52
39
yanıtYanıtla
hakanmobilWeb@haberler.com:

Toplumsal baris ve kardeslik icin fedakarca bir tavir. Tebrikler. Turkiyede kirlenen siyaseti temizlemenin yolu HDP de bulusalim

48
30
yanıtYanıtla
BİTLİS:

HDP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR İNŞALLAH HAYIRLISI OLSUR

62
14
yanıtYanıtla
amed:

yav bu adam kurban keserek genel ev açmıştı antepe tühh vallah tühh bunamı oy vercez :D

39
36
yanıtYanıtla
dersimlimobilWeb@haberler.com:

Oyum chp ye

46
26
yanıtYanıtla
MERVEmobilWeb@haberler.com:

bir chp li olarak gaziantepliyim oyum sana başkan yaşasın hdp

51
18
yanıtYanıtla
arab:

celal. . doyanin. . . evedi. . subruz. deyil. . . beklenen. . . birseydi. . . . adam. . belediye. . . baskani. . secil. . secilmez. . . . genel. . evi. . . . acilisinda. . . o. . onuru. . kendine. . verildiyi. . icin. . gurur. . duymusdu. . . . bu. . adamdan. . ne. . beklenirki. . . orasi. . . yakisir. . ona

50
19
yanıtYanıtla
EsesmobilWeb@haberler.com:

Sende hdp le barajin altinda gomulup gidersin zirto

14
55
yanıtYanıtla
Tüm 253 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title