Haberler

HDP'den Başbakan Davutoğlu'na Kürtçe Çocuk Kitabı

Güncelleme:

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 'Kürtçe öğrenmek isterim' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Kürtçe çocuk kitabı gönderdi.

Geçtiğimiz pazar günü Diyarbakır'da 'Kürtçe öğrenmek isterim' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani Kürtçe çocuk kitabı gönderdi.

ZOZANİ KÜRTÇE KİTAP İLE GELDİ

TBMM'deki HDP Grubuna Hakkari Milletvekili Adil Zozani, üzerinde Kürtçe 'Stranen Zaroka' yazan çocuk kitabı ile geldi. Grup toplantısının ardından Zozani, gazetecilerin kitapla ilgili sorusunu yanıtladı.

"OKUMASI ZAHMETLİ OLABİLİR"

Zozani, bu kitabın Başbakan'ın Kürtçesini pekiştirir diye düşündüklerini belirterek, "Kürtçesini pekiştirir diye katkı sunar diye düşündük. Kapısından geçerken özel kalem müdürüne teslim edeceğiz. Kürtçe çocuk şarkıları bunlar. Okuması zahmetli olabilir. Kürtçe grameri birbirine uyumlu değil. Ama kolaylık olsun diye bir de CD'si de var. CD'sinden dinleyip Kürtçesini geliştirebilir. Geçerken bırakacağız. Pekiştirir diye düşünüyoruz. İhtiyaç duyduğu diğer kitapları da kendisine göndereceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Adil Zozani Diyarbakır Hakkari Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

BATTALGAZİLİ:

DAVUDUN KÜRTÇE ÖĞRENME İHTİYACI HAYATİ DEĞİLDİR AMA SİZLERİN CAHİLLİKLERİNİZ HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİDİR BENCE ÖĞRENMENİZ GEREKEN BAŞTA İNSANLIK OLMAK ÜZERE ÇOOOOK ŞEYLER VAR

45
26
yanıtYanıtla
türkmobilWeb@haberler.com:

Türk diye bir ırk yok çinllerden kaçan kuleler bunlar

13
13
yanıtYanıtla
konyalımobilWeb@haberler.com:

Bu kadar faşist olmayın lan bende önceden sizin gibiydim ama ta gidip oraları görene kadar 3 senedir muşta denetim serbestlikte çalışıyorum Kürt kardeşkerimden gördüğüm nezaketi saygıyı hiç bir yerde görmedim kurban olduğumun Anadolu insanı

19
2
yanıtYanıtla
EvdalmobilWeb@haberler.com:

Kaedeşim siz Kürt diyorsunuz,ama kürtçe dilini inkar ediyorsunuz, tabiki kürtçe bir dildir bunada saygı duyun

15
4
yanıtYanıtla
İnsanım, Müslümanım, Kürdüm:

Türkçe kadar Kürtçe de bu güzel memleketin güzel bir dilidir ve en eski kadim dillerdendir. Bir dil bir insandır herkes gibi başbakanımızın öğrenmesi de güzel olumlu bir adımdır. . . memnun oluruz biz türk kardeşlerimizin dilini biliyoruz benim tanıdığım birçok türk arkadaşım KÜrtçeyi öğrenmiş oturup Kürtçe konuşurduk çok mutluluk vericiydi tebrik ederim Kürtçeyi öğrenen Türk kArdeşlerimi. . . saygılar

17
1
yanıtYanıtla
MûşlumobilWeb@haberler.com:

Nedense AKP hep Kürt bölgere gelirse.. Kürtler kardeşimdir denir. Türk bölgere gelirse hep Kürtlere laf atiyorlar. Bu mu demokrat Bu mu dürüst olmak Doğru değilsiniz. Malesef.

15
3
yanıtYanıtla
kürdMobil-ANDROID:

battalgazi denen zat kürd'lere ırkçılık yapıp alay edeceyine dua et dünya izlerken soysuzlar çetesi daiş'i sözde dindar türkiye daiş'e maddi manevi destek verirken daiş katliyam yapsın diye dua ederken AGİT KÜRT'ler dini topragı namusu için ilaveten dünya onuru islamiyet ve müslümanlar için şengal'de kobanide destan yazdı

13
4
yanıtYanıtla
rauf:

hdpnin derdi ne? yaptiklari cok ayip

7
9
yanıtYanıtla
cenk:

kürtçe türkiyenin zenginliği sorun pkk zaten ağızlarına türkçe bile yakışmıyor

8
8
yanıtYanıtla
KÜRD:

KİTABI GÖNDERMEDEN VELİSİNDEN İZİN ALIN. SONUÇTA ÇOCUK KİTABI GÖNDERİYORSUNUZ, BAKALIM SARAYDAKİ VELİSİ NE DİYECEK KÜÇÜK OĞLANA.

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title