Haberler

HDP'den AK Parti'ye "Dokunulmazlık" Tepkisi

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, "milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması" yönündeki kararın hukuka aykırı olduğunu söyledi.

HDP'li Aslan: dokunulmazlıklar hukuka aykırı kaldırıldı

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, önceki akşam TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılması" yönündeki karara tepki gösterdi.

Kararın, iktidar partisinin inisiyatifine bırakılmasını vicdanen ve hukuken yanlış bulduğunu ifade eden Aslan, "Bu karar her türlü muhalefeti şantaja almaktır" dedi.

HDP'li Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Muhalefet partilerinin dokunulmazlığının siyasi rakip olarak telakki edilen bir başka grubun insafına bırakılması kesinlikle hakkaniyete ve hukuka aykırıdır. Özellikle, muhalif partilerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının iktidar partisine bırakılması, oylamasına sunulması kesinlikle hakkaniyetle bağdaştırılamaz. Böyle olursa iktidarlar sürekli muhalefeti ezmek için, baskı altında tutmak için baskı aracı olarak, şantaj aracı olarak kullanır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title