Haberler

Hdp'de Yeni Yönetim Belirlenemedi

HDP'de grup yönetimini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantının yarın yeniden yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

HDP'de grup yönetimini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantının yarın yeniden yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'nin grup yönetiminin ve TBMM Başkanvekili adayının belirlenmesi amacıyla basına kapalı yapılan HDP Grup Toplantısı, 4 saatin ardından sona erdi.

Edinilen bilgiye göre, basına kapalı toplantıda, partinin oy kaybının nedenleri tartışıldı. Milletvekilleri, partinin genel politikalarını eleştirirken, tutarlı bir stratejinin izlenemediği eleştirisi yapıldı. Eleştirilerin yanı sıra Silvan'da gerçekleştirilen terör operasyonlarına ilişkin bölgeye giden ve incelemelerde bulunan HDP milletvekilleri, toplantıda izlenimlerini ve yaşananları anlattı. Milletvekillerinin, Silvan başta olmak üzere bölgede bulunanların yaşananlardan dolayı ilettiği şikayetler ve kaygılarını parti yönetimine aktardığı öğrenildi.

Toplantıda, grup yönetiminde yer almak isteyen milletvekillerinden adaylıklarını en geç yarın bildirmeleri istenirken, HDP grubu yarın saat 11.00'de Meclis'te yeniden toplanacak. Bugünkü tartışmaların devamının yapılacağı toplantıda, grup yönetimi ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

HDP'de milletvekillerinin çoğunun yeni olmasından dolayı HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile TBMM İdari Amiri Sırrı Süreyya Önder'in görevlerine devam etmesi bekleniyor. HDP'li Yurdusev Özsökmenler'in yeniden milletvekili seçilememesinden dolayı boşalan TBMM Başkanvekilliğine ise yeni bir kadın aday gösterilecek.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title