Haberler

HDP'de Pervin Buldan'dan Boşalan Koltuk İçin Öne Çıkan 2 İsim

Güncelleme:

HDP'de grup başkanvekili belirleme tartışmaları devam ediyor. HDP'de 22 Kasım günü gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında, Pervin Buldan TBMM Başkanvekiliği görevine getirilirken, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder'in ise görevlerine devam etmesi kararlaştırıldı.

'KADIN VEKİL' KARARI

Toplantıda Pervin Buldan'dan boşalan koltuğa ise bir kadın vekilin getirilmesi ve bunu HDP içerisinde yer alan bileşenlerin kadın üyeleri tarafından seçilmesi ilkesel olarak benimsendi.

BULDAN YENİ MAKAM ODASINA TAŞINAMADI

Toplantının ardından HDP bileşenlerinde yer alan kadınlar 2 defa kendi aralarında toplantı gerçekleştirmelerine karşın henüz grup başkanvekili olacak ismi belirleyemediler. İsmin belirlenememesinden dolayı bir boşluk yaşanmaması için TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da yeni makam odasına taşınmadı.

ÖNE ÇIKAN İSİM

Edinilen bilgilere göre, HDP'nin gerçekleştirdiği toplantılarda kadın grup başkanvekilliği için HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca isimleri öne çıktı. Tartışmalar sonucunda Besime Konca ismi grup başkanvekilliği için Demirel'e göre daha fazla öne çıkarken, Konca'nın geçmişte "örgüt üyeliği" gibi suçlardan uzun yıllar cezaevinde yatmasının kamuoyunda nasıl bir etki yaratacağı tartışmaları yürütüldü. Tartışmaların devam ettiği HDP'nin önümüzdeki günlerde grup başkanvekilini açıklaması bekleniyor.

KONCA, ÖRGÜTE YARDIM VE YATAKLIKTAN 11 YIL CEZAEVİNDE KALDI

Konca, 1993 yılında "Terör örgütü PKK'ya üye olmak, örgüt içerisinde silahlı faaliyetlerde bulunmak, örgüt adına yardım ve yataklık etmek" suçlarından tutuklanarak 11 yıl cezaevinde kaldı, 2004 yılında tahliye edildi. 2009'da KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda "Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Konca, tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesinin ardından 12 Nisan 2014 tarihinde tahliye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Çağlar Demirel İdris Baluken Pervin Buldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (11)

TÜRKÜRT KIZI:

ufacık bi suçtan sabıkası olan bir vatandaş iş bulamazken terör örgütüne yardım ve yataklık eden bu mahlukatlar nasıl olurda meclise girer ya. . akla zarar. .

43
17
yanıtYanıtla
ANADOLU SON VATAN,İSLAM SANCAĞI DÜŞMAZ!:

AKLIM ALMIYOR, DEVLETE DÜŞMANLIĞI TESCİL EDİLMİŞ, DEVLETİ YIKMAK İÇİN ÇALIŞMIŞ BİR KİŞİ NASIL OLUYOR DA DEVLETİN MECLİSİNE GİRİP, MİLLETVEKİLİ OLABİLİYOR.

35
13
yanıtYanıtla
ccc:

1 eşek doldurur o koltuğu

18
23
yanıtYanıtla
oğuzbir:

hiçbir düşman pervin gibi olamaz yeri

9
7
yanıtYanıtla
Kürdüm:

Hdppkk biz kürtleri temsil edemez biz cogunluk kürtler hdppkk yi istemiyoruz

4
3
yanıtYanıtla
Kürdüm:

Hdppkklilar kadar kimse yanar döner degildir

4
1
yanıtYanıtla
koltuğu:

bbana gönderin ben yenisini yaptırıp göndereyim pervin hanım. . . .

2
1
yanıtYanıtla
GERÇEK:

NASIL BİR SİSTEMDE YAŞIYORUZ MECLİSE GİRİYORSUN SABIKA KAYDIN KABARAK OLSADA ÖNEMİ YOK VATANDAŞ ÖZEL SÖKTÖRE GİREBİLMEK İÇİN SABIKA KAYDI İSTENİYOR NERDE DEMOKRASI YAZIKLAR OLSUN BENİM VERGİLERİMLE MAAŞI ALANLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

2
1
yanıtYanıtla
ZÜGÜRTTT:

sen hangi ara calistin da vergi ödedin? ac karnini doyur önce, sen kimsin de koskocaman bir ulusun milletvekiline laf ediyorsun

yanıt0
yanıt0
erdal:

pervin reiz (:

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title