Haberler

HDP'de Pervin Buldan'dan Boşalan Koltuk İçin Öne Çıkan 2 İsim

Güncelleme:

HDP'de TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'dan boşalan grup başkanvekilliğine geçecek isim üzerindeki tartışmalar devam ederken, Besime Konca ve Çağlar Demirel'in ismi önce çıktı.

HDP'de grup başkanvekili belirleme tartışmaları devam ediyor. HDP'de 22 Kasım günü gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında, Pervin Buldan TBMM Başkanvekiliği görevine getirilirken, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve TBMM İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder'in ise görevlerine devam etmesi kararlaştırıldı.

'KADIN VEKİL' KARARI

Toplantıda Pervin Buldan'dan boşalan koltuğa ise bir kadın vekilin getirilmesi ve bunu HDP içerisinde yer alan bileşenlerin kadın üyeleri tarafından seçilmesi ilkesel olarak benimsendi.

BULDAN YENİ MAKAM ODASINA TAŞINAMADI

Toplantının ardından HDP bileşenlerinde yer alan kadınlar 2 defa kendi aralarında toplantı gerçekleştirmelerine karşın henüz grup başkanvekili olacak ismi belirleyemediler. İsmin belirlenememesinden dolayı bir boşluk yaşanmaması için TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da yeni makam odasına taşınmadı.

ÖNE ÇIKAN İSİM

Edinilen bilgilere göre, HDP'nin gerçekleştirdiği toplantılarda kadın grup başkanvekilliği için HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca isimleri öne çıktı. Tartışmalar sonucunda Besime Konca ismi grup başkanvekilliği için Demirel'e göre daha fazla öne çıkarken, Konca'nın geçmişte "örgüt üyeliği" gibi suçlardan uzun yıllar cezaevinde yatmasının kamuoyunda nasıl bir etki yaratacağı tartışmaları yürütüldü. Tartışmaların devam ettiği HDP'nin önümüzdeki günlerde grup başkanvekilini açıklaması bekleniyor.

KONCA, ÖRGÜTE YARDIM VE YATAKLIKTAN 11 YIL CEZAEVİNDE KALDI

Konca, 1993 yılında "Terör örgütü PKK'ya üye olmak, örgüt içerisinde silahlı faaliyetlerde bulunmak, örgüt adına yardım ve yataklık etmek" suçlarından tutuklanarak 11 yıl cezaevinde kaldı, 2004 yılında tahliye edildi. 2009'da KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda "Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Konca, tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesinin ardından 12 Nisan 2014 tarihinde tahliye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Çağlar Demirel İdris Baluken Pervin Buldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

TÜRKÜRT KIZI:

ufacık bi suçtan sabıkası olan bir vatandaş iş bulamazken terör örgütüne yardım ve yataklık eden bu mahlukatlar nasıl olurda meclise girer ya. . akla zarar. .

43
17
yanıtYanıtla
ANADOLU SON VATAN,İSLAM SANCAĞI DÜŞMAZ!:

AKLIM ALMIYOR, DEVLETE DÜŞMANLIĞI TESCİL EDİLMİŞ, DEVLETİ YIKMAK İÇİN ÇALIŞMIŞ BİR KİŞİ NASIL OLUYOR DA DEVLETİN MECLİSİNE GİRİP, MİLLETVEKİLİ OLABİLİYOR.

35
13
yanıtYanıtla
ccc:

1 eşek doldurur o koltuğu

18
23
yanıtYanıtla
oğuzbir:

hiçbir düşman pervin gibi olamaz yeri

9
7
yanıtYanıtla
Kürdüm:

Hdppkk biz kürtleri temsil edemez biz cogunluk kürtler hdppkk yi istemiyoruz

4
3
yanıtYanıtla
Kürdüm:

Hdppkklilar kadar kimse yanar döner degildir

4
1
yanıtYanıtla
koltuğu:

bbana gönderin ben yenisini yaptırıp göndereyim pervin hanım. . . .

2
1
yanıtYanıtla
GERÇEK:

NASIL BİR SİSTEMDE YAŞIYORUZ MECLİSE GİRİYORSUN SABIKA KAYDIN KABARAK OLSADA ÖNEMİ YOK VATANDAŞ ÖZEL SÖKTÖRE GİREBİLMEK İÇİN SABIKA KAYDI İSTENİYOR NERDE DEMOKRASI YAZIKLAR OLSUN BENİM VERGİLERİMLE MAAŞI ALANLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

2
1
yanıtYanıtla
ZÜGÜRTTT:

sen hangi ara calistin da vergi ödedin? ac karnini doyur önce, sen kimsin de koskocaman bir ulusun milletvekiline laf ediyorsun

yanıt0
yanıt0
erdal:

pervin reiz (:

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title