Haberler

    Hdp'de Demirtaş Dönemi

    Halkların Demokratik Partisi yeni yönetimini belirledi.

    Barış ve Demokrasi Partisi'nin  parlamento faaliyetleri ile birlikte çatısı altına katıldığı Halkların Demokratik Partisi, yeni yönetimini belirledi. Partinin eş başkanlıklarını yürüten Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel yerlerini BDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP bileşenlerinden Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'a bıraktı.

    Parti Meclisi'nde Öcalan yok

    Yeni Parti Meclisi listesinde hem HDP kökenli hem de BDP kökenli isimlere eşit ölçüde yer verildiği görüldü. HDP bileşenlerinden gelen Yavuz Önen, Gencay Gürsoy gibi isimler Parti Meclisi'ne girerken Altan Tan, Pervin Buldan gibi BDP kökenli birçok isim de 100 kişilik Parti Meclisi listesinde yer buldu.

    Kongre salonunda, BDP çizgisindeki siyasi partilerden farklı olarak Abdullah Öcalan posterlerinin asılmaması dikkat çekti. HDP, slogan ve posterleriyle de farklı bir siyaset izlemeyi hedeflediğini ortaya koydu.

    Kongrenin açılışında konuşan Figen Yüksekdağ, "Şimdi HDP ve HDK zamanı gelmiştir. Tarihte zamanı gelmiş hiç bir hareket ve fikri hiç kimse durduramaz. HDP, Türkiye ve Mezopotomya hareketlerinin yeni birlik hareketidir" dedi.

    Demirtaş Cumhurbaşkanlığı seçimine değindi

    Salonda en çok alkış alan isim Selahattin Demirtaş ise konuşmasında yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine vurgu yaptı. Türkiye'nin içinde bulunduğu dönemi tarihi bir dönem olarak adlandıran Demirtaş, HDP'yi yeni umudun partisi olarak tanımladı.

    "Ülkemizin etrafının kan ve barut kokusuyla inim inim inlediği bir dönemde, bütün Ortadoğu coğrafyasının alt üst oluşlarla çalkalandığı, içeride de otoriter karakteri ile vatandaşlarımıza korku salan bir hükümetin iş başında olduğu bir süreçte, sudan çıkmış balık misali çaresizce çırpınan bir muhalefetin hazin durumunun yarattığı umutsuzluk ortamında, gerçek umudun adresi olarak kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bizler de Halkların Demokratik Partisi olarak hakiki bir Cumhurbaşkanı adayı ile ortaya çıkacağız. Devletin iki adayına karşı halkın tek adayıyla cumhuriyet tarihinde ilk defa Çankaya'ya halk çıkacak inşallah."

    Toplantıda Abdullah Öcalan'ın önerisi doğrultusunda Ertuğrul Kürkçü, Onursal Eş Başkanlığa seçildi.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Ertuğrul Kürkçü Abdullah Öcalan Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title