Haberler

Hdp, Dbp ve Dtk Heyeti, Komünist Partisinin Daveti Üzerine Çin'e Gidiyor

Hdp, DBP, DTK ve Özgür Kadın Kongresi'nden bir heyet, Komünist Partisi'nin davetlisi olarak Çin'e gidiyor.

Hdp, DBP, DTK ve Özgür Kadın Kongresi'nden bir heyet, Komünist Partisi'nin davetlisi olarak Çin'e gidiyor. 10 gün sürecek ziyaret kapsamında heyet, Çin Dışişleri Bakanlığı ve Çin Komünist Partisi olmak üzere üst düzey görüşmeler gerçekleştirecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Özgür Kadın Kongresi'nden (KJA) 18 kişilik heyet, Çin Komünist Partisi'nin daveti üzerine bugün Çin'e gidiyor. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür başkanlığındaki heyette HDP'nin bazı MYK ve PM üyeleri, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Siirt Belediye Eş Başkanı Belkise Beştaş Epözdemir, DTK ve KJA'dan temsilcilerde yer alacak.

Heyet, 10 günlük ziyaret kapsamında başkent Pekin, Chengdu ve Urumçi kentlerinde resmi görüşmeler gerçekleştirecek. Ziyaret programı kapsamında başta Çin Dışişleri Bakanlığı ve Çin Komünist Partisi olmak üzere üst düzey görüşmelerde gerçekleştirecek. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Çin Halk Cumhuriyeti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title