Haberler

HDP: Size Savaş Yaptırmayacağız

Güncelleme:

HDP, DBP, HDK ve DTK ile İmralı heyetinden yapılan ortak açıklamada, "Size savaş yaptırmayacağız." açıklamasında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDK Eş Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ve DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile İmralı heyetinden yapılan ortak açıklamada, "Müstafi Başbakan Davutoğlu'nun yapmamızı istediği tercihi yaptığımızı bildiriyoruz. Size savaş yaptırmayacağız." değerlendirmesinde bulunuldu.

"AK PARTİ HÜKÜMETİ ÜLKEYİ SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRDİ"

Açıklamada, son siyasal gelişmeler ve alınacak tutum konusunda olağanüstü olarak bir araya gelindiği ve yapılan değerlendirmelerin kamuoyu ile paylaşmaya karar verildiği belirtildi. "Genel seçimin ardından görevden uzaklaştırılan AK Parti hükümetinin ülkeyi içeride ve dışarıda savaşın eşiğine getirdiği" öne sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"DEMOKRASİ, EMEK VE BARIŞ BLOKU HEDEF ALINMIŞTIR"

"Savaşa giden yol, bu özel örgütün düzenlediği, Adana, Mersin, Diyarbakır, Ardahan ve en son olarak Suruç'taki katliamlarla açılmış, Erdoğan'ın başkanlık rejimi hayalleri önünde engel olarak gördüğü başta Kürt halkı olmak üzere yakın tarihimizin en büyük demokrasi, barış ve emek bloku hedef alınmıştır.

"AKP, SURUÇ KATLİAMINDAN BİRİNCİ DERECEDEN SORUMLU"

IŞİD, Suruç'ta yaptığı gibi, demokrasi güçlerini hedef alarak katlederken AKP darbe yönetimi de IŞİD ile ittifakını siyasi soykırım operasyonlarıyla sürdürmektedir. AKP hükümeti, Suruç katliamından birinci dereceden sorumlu olduğu halde katliamı demokrasi güçlerine yönelik saldırıların gerekçesi haline getirmiş, yüzlerce tutuklamayla devam eden operasyon ve infazlarla IŞİD'e karşı aktif mücadele yürüten kesimler hedef alınmıştır."

"YOLSUZLUK VE CİNAYETLERİNİN HESABINI VERMEK ZORUNDALAR"

Toplantı ve gösteri yasakları, basın ve sosyal medya üzerindeki sansür ve benzeri uygulamaların "Halkın muhalefetini önlemek üzere alınan tedbirler arasında" olduğu savunulan açıklamada, "Erdoğan ve özel örgütü, tek parti iktidarının sona ermesiyle yolsuzluk ve cinayetlerinin hesabını vermek zorunda olduklarının bilincindedirler. Sırf iktidarı sürdürmek ve pekiştirmek için sonunda kurtarıcı rolü oynamayı umdukları bir güvenlik krizini binlerce gencimizin yaşamları pahasına kasten yaratmaktadırlar. Kürt siyasal hareketine karşı açılan savaşın anlamı budur" görüşüne yer verildi.

"SİZE SAVAŞ YAPTIRMAYACAĞIZ"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu ara rejim kabinesinin saldırıları karşısında başta TBMM olmak üzere, siyasetin ve yaşamın her alanında geliştirilen darbe ve savaş politikalarına karşı barış ve demokrasi mücadelesini yükseltme kararlılığındayız. Katliamların, savaşın ve soygunların sorumluların adil ve tarafsız bir yargı önüne çıkarılmasını sağlayacağız. Müstafi Başbakan Davutoğlu'nun yapmamızı istediği tercihi yaptığımızı bildiriyoruz. Size savaş yaptırmayacağız. Bütün bu gelişmeler ışığında, ülkeyi savaş ve şiddet sarmalından çıkarmak için, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını sağlayarak, müzakereleri derhal başlatmak üzere bütün demokrasi güçlerini barış ve demokratik siyaset yolunda seferber olmaya çağırıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Ahmet Davutoğlu Ak Parti İmralı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (656)

2 100 LÜ DÜNYA:

F-16 LARDAN BOMBAYI YİYİNCE SAVAŞ ISTEMIYONUZ DEMİ? AYLARDIR IŞIDLE SAVAŞMASI İÇİN DEVLETİ TAHRİK EDİYORDUNUZ NOLDU HAİNLER...ULAN TOPLU KATLİNİZ VACİP

129
44
yanıtYanıtla
CIRKIN KRAL:

Akli basinda herkes sesini yukseltilmeli. . cunku AKP fes edilmis bir hukumettir. . butun saldiri planlari sarayda ki diktator den geliyor. . baskan olmadagi icin ulke yi kaosa goturuyor bu troller. biran once bu sarayda ki diktatore dur demeli

35
127
yanıtYanıtla
Türkmen evladı 2023:

Sana saz çaldırmayacağız seloooo o c

137
7
yanıtYanıtla
Eseriniz birgun intikamini alacak:

Olaylari esas sorumlusu sizsiniz Devlet size her kapiyi acti Simdi sonucuna katlanin

131
7
yanıtYanıtla
Damla:

Hodri meydan buyrun erken seçime bu sefer hedef mhp yi geçmek hedef yüzde on altı

40
93
yanıtYanıtla
ÖZGÜR:

ULA SILHO SENIN TERÖRISTLER ZORDAMI YOKSA?

106
14
yanıtYanıtla
cafer:

ARKADAŞ SAVAŞ YAPTIRMAYACAKSAN EĞER, PKK LILARIN ÖNÜNE PARTİNLE BİRLİKTE KALKAN OL GÖRELİM DÜRÜSTLÜĞÜNÜ. YEMEZLER ARTIK SENİN DEMOKRASİ YALANLARINI. SIKIYORSADA SAVAŞALIM. GÖRELİM BOYUN KAÇ SANTİM.

112
8
yanıtYanıtla
ANTEPLI:

POLIS ASKER ÖLÜRKEN BIRSEY YOK OZAMAN DEVRIM OLUYOR HA? TERÖRIST ÖLMEYE BASLAYINCA BARIS BARIS, , , TOPUNUZU BIR POLISIN TIRNAGINA DEGIMEYIZ , , ,

113
7
yanıtYanıtla
URFA63:

HDP LILERE INSAN OLMAYI ÖGRETECEGIZ, IKI YÜZLÜLÜGÜ BIRAKACAKSINIZZZZZ

101
19
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Sürekli hem suç işliyorlar hem haklılık ve üstünlük taşlıyorlar. İşbirlikçi çirkef hain asalak bunlar.

93
24
yanıtYanıtla
Tüm 656 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title