Haberler

HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş

Güncelleme:

HDP, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Selahattin Demirtaş'ın ismini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), düzenlenen basın toplantısı ile cumhurbaşkanı adayını açıkladı. HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş’ın ismini Gencay Gürsoy’un açıkladı.

Demirtaş, adaylığının açıklanması sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: " Türkiye'de bu görevi yürütebilecek çok değerli binlerce arkadaşımız var. Belki de bu kadar çok seçeneğe sahip olmak ve özgürlükçü düşünenler açısından çok büyük bir zenginliktir. Binlerce arkadaşımız benden çok daha fazla bu görevi layıkıyla yürütebilecek durumdadır. Kamuoyu ve dostlarımızın ve ismi geçen aday adayı dostlarımın desteğiyle de bu görev beni omuzlarımda. Kardeşlerimizin ortak adayı olarak huzurunuzdayım.

ÇOK BÜYÜK KAZANÇ OLACAKTIR

Elbette bu görevin bana verilmiş olması bütün arkadaşlarımın kıymetli emanetini bugünden itibaren şahsımda bu çizgiye bu ilkesel duruşa emanet edilmiş olması demokrasi mücadelesi açısından çok büyük bir kazanç olacaktır.

KİŞİ OLARAK ÇANKAYA'YA ADAY DEĞİLİZ

Kampanya sürecinde göreceksiniz ki biz tek başımıza kişi olarak Çankaya'ya aday değiliz. İlkelerimizle birlikte temsil ettiğimiz bütün kesimlerin temsilcisi olarak oraya talibiz. Sadece bir kişiyi aday gösterme zorunluluğu olduğu için biz adayız. Biz halkın içinden çıkmış insanlar değiliz, halen halkın içindeyiz. Bu kampanyada en büyük kazancımız Türkiye'de halkların ezilmiş ötekileştirilmiş büyük halk yığınlarının kendini yönetebilme iddiasını ortaya koymuş olmalarıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmadan kazanmış tek hareketiz. Adaylığımızı bu çerçevede ortaya koymakla daha şimdiden halklar lehine kazanmış bir çizgiyiz.

YARIŞ BU İKİ ÇİZGİ ARASINDA OLACAKTIR

İnanarak ifade ediyorum ki daha bir kaç gün daha var. Kaç aday çıkar bilmiyorum. Ama karşımızda kaç aday olursa olsun iki çizgi yarışacak. Birincisi adaleti eşitliği temsil edecek olan biz, aynı çizgiyi devletçi gelenekle en iyi devleti biz yönetiriz anlayışıyla kendini üstün görenlerin çizgisi olacaktır. Yarış bu iki çizgi arasında olacaktır. Bence en büyük eksik adaylar arasında bir kadın aday olmamasıdır. Temsil ettiğim ilkelerin gücüyle söylüyorum ki kadın özgürlüğüne kadın kimliğine dönük taleplerin cesurca ortaya koyacak tek çizgi yine biziz. Kadın adaylar belki bu yarışta olmayacak ama kadın özgürlüğü bizim kampanyamıza damga vuracak. Bizim yarışımızda kadın özgürlüğünün belirleyici olacağını kaydetmek istiyorum.

DİĞER ADAYLARIN SADIK KALACAĞINA DA İNANMAK İSTİYORUM

Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk defa kampanya düzeyinde gerçekleşecek. Yerel seçim genel seçim yaşamış bir ülkeyiz ama cumhurbaşkanlığı seçimi ilk defa gerçekleşecek: Biz de bu kampanya süresince nezaketten uzaklaşmadan demokratik bir çerçevede sonucu ne olursa olsun Türkiye'de demokratik siyasete güç katacak bir kampanya atmosferi oluşturacağız. Diğer adayların da bu çerçeveye sadık kalacağına inanmak istiyoruz.

GÜLMEYEN DEVLET OLMAYACAK

Biz şahsi ve kişisel bir hırs içinde değiliz. Adayların her birinin de bu ciddiyetle meseleye yaklaşmaları gerektiğini söylüyoruz. Bizim anlayışımızla birlikte artık ciddi devlet korkunç devlet kaşları çatık devlet gülmeyen devlet olmayacak. Devletin gülebileceğini de devletin halk tarafından neşeli bir şekilde yönetilebileceğini de göstermek istiyoruz. Devletin iki yüzlü yönetim tarzını bitirmek istiyoruz. Yüzümüze karşı sert kaşları çatık devlet yöneticilerinin arkadan her türlü fırıldağı çevirdikleri dönemi bu kampanya süresince deşifre edeceğiz. Devlet bize diz çöktürecek bir mekanizma değildir. Biz devleti biz Çankaya'yı cumhurun başkanlığını halkın emrine sunacak bir anlayışa taşıyacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi süresince ve sonrasında da Türkiye'de kalıcı iç barışın tesisi için kim cumhurbaşkanı olursa olsun bizler çabalarımızı daha da aktifleştireceğiz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Çankaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (147)

chpli:

ekmeleddin ihsanoğlunu beğenmiyoruzzzz oylar demirtaşa

111
10
yanıtYanıtla
wanli:

varmı bu adam gibisi. yakışklığın asalatin yeter

34
29
yanıtYanıtla
efe:

işte en durust en şerefli cumhurbaşkanı adayı doğrusu turkiye boyle bi cumhurbaşkanını hak ediyor başarılar

46
14
yanıtYanıtla
yusuf altan:

ya bu zihniyetsiz selahatin hep yenilmeye mahkum sizden çıksa çıksa top toplayıcısı çıkar senden salo

9
45
yanıtYanıtla
FEHMİ ÖZTÜRK:

HERŞEY YAKIŞIR SANA BAŞKANN

32
20
yanıtYanıtla
İSİMSİZ:

YAA HAVLE NE DİYİM ARTIK CUMHURBAŞKALIĞIDA İYİCE ELE AYAĞA DÜŞTÜ

24
27
yanıtYanıtla
turk_:

azccık insanda utanma olur diyecem ama kürt olduğunu unutmuşum vatansız kürtler

15
36
yanıtYanıtla
Ahmet ASLANdogruabp@hotmail.com:

asıl utanmazlar sen ve senin gibi zihniyette sahip olanlardır...

yanıt0
yanıt0
iskenderyakamoz@hotmail.com:

Turk olmadığın adım kadar eminim.nerenın göçmenisin.bir araştır bakim sen mi vatansızsın yoksa kürtler mi.kürtler 1071den öncede bu topraklarda yaşıyordu ya sen..

yanıt0
yanıt0
rogerolmetec@hotmail.com:

zaten bunun gibi el altından gecen göçmen tayfaları watanları olmadığı için hemende yalakalıkla sahipleniyo siz kimsiniz ayak takımı

yanıt0
yanıt0
Tüm 147 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title