Haberler

HDP: Cizre'deki Yaralı Heyet İçin Güvence Aldık

Güncelleme:

HDP, Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Eşbaşkanı Sayın Kadir Konuk ve 3'ü yaralı 7 sivilin bulunduğu grubun oldukları yerlerden alınması için güvence verildiğini söyledi.

Cizre'de bugün yaşanan ve aralarında IMC TV kameramanı Refik Tekin'in de bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilen çatışmalar hakkında görüşmek üzere bir HDP heyeti İçişleri Bakanlığı'na gitti.

Partiden yapılan açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Sayın İdris Baluken ile Milletvekillerimiz Sayın Osman Baydemir, Sayın Ayşe Acar Başaran, Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat, Sayın Hüda Kaya ve Sayın İbrahim Ayhan'dan oluşan heyetimiz, bugün Cizre'de yaşananları acil bir şekilde görüşmek üzere İçişleri Bakanlığı'na gitmişlerdir." denildi.

"GÜVENCE VERİLDİ"

Görüşme sonrası HDP'den açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

" Cizre'de yaşananlarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'na giden heyetimiz, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin Öztürk ile görüşmüştür. Görüşmede Bakan Yardımcısı heyetimize aralarında milletvekilimiz Sayın Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Eşbaşkanı Sayın Kadir Konuk ve üçü yaralı 7 sivilin bulunduğu grubun oldukları yerlerden alınması ve güvenli bir yere nakilleri konusunda bir saat içinde gerekli girişimlerin yapılacağının güvencesini vermiştir. Heyetimiz gelişmeleri takip etmektedir ve sorun çözülünceye kadar Bakanlıktaki bekleyişini sürdürecektir."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İçişleri Bakanlığı Faysal Sarıyıldız İdris Baluken Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (306)

batmanlı:

tceye guven olmaz kahr olsun akp

22
112
yanıtYanıtla
sezgin:

ozaman başka yere bay

yanıt3
yanıt1
AVCITURK:

NANKORLERE KARSI TURKIYEM AZ BILE YAPIYOR

yanıt6
yanıt2
Bir Ademoğlu:

T.c. kimliğini iade et, yurttan ayrıl sorun yok Evladım.

yanıt0
yanıt0
ALİ:

Allahın laneti ve gazabı pkk ve yandaşlarının üzerine olsun

106
15
yanıtYanıtla
JÖH VE PÖH Mobil-ANDROID:

YA SEVECEKSİNİZ YADA DEFOLUP GİDECEKSİNİZ

93
21
yanıtYanıtla
hezax:

görüsürüz yavrum bakalim mongolistanin yolunu bulabilecekmisiniz

yanıt3
yanıt5
Abdullah:

sn Başkan. sen bu devletın hange sözüne güveniyorsun?dün dündür bugün bugündür diyen zihniyete nasıl güveniyosun?sana güvence veren bu devlet senın vekilini tariyor. senin cenazelerine işkence yapiyor. yaraliları sokakta bırakiyor. 3 aylik Miray ları tariyor. sen bunun neyisine güveniyorsunnnn yeter artık bundan sonra güvenmeyinizzzz

19
75
yanıtYanıtla
demirci:

Aynısını HDP de yapıyor. Hdp ye oy vermeyen bütün Kürtleri düşman hain ilan etmedinizmi bir dönüp kendinize bakın . inanın ki sizler söylediklerinizde samimi değilsiniz. eğer sami iseniz. madem devleti polisi hükümeti bu kadar eleştiriyosunuz bir kerede PKK yi yapılanlarıda eleştirin masum kürt halkının bu kadar baskı ve zulum görmesi sizin hoşunuzamı gidiyor.

81
2
yanıtYanıtla
Azrayil:

Sonu ne olursa olsun, vatan bu pisliklerden temizlenmeli... Toprak ugrunda ölen varsa vatandir.

72
9
yanıtYanıtla
Tüm 306 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title