Haberler

Hdp Binalarındaki Patlama

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, HDP Mersin İl Başkanlığındaki patlamayla ilgili emniyet güçlerinin çok yönlü araştırma yaptığını belirterek, "Bu araştırma, inceleme neticesinde somut bulgular bulacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, HDP Mersin İl Başkanlığındaki patlamayla ilgili emniyet güçlerinin çok yönlü araştırma yaptığını belirterek, "Bu araştırma, inceleme neticesinde somut bulgular bulacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Çakacak, Valilik binasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 10.10'da HDP İl Başkanlığı binasında meydana gelen patlama sonrası emniyet görevlilerinin hemen olay yerine gittiğini söyledi.

Binaya öncelikle olay yeri inceleme ve bomba uzmanı ekiplerinin ulaştığını anlatan Çakacak, şöyle devam etti:

"İncelemelerini yapıyorlar. Yapılan ilk tespitlerde herhangi bir yaralanma olmadığı ancak il binasında ve iş merkezi içerisinde hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Gerek olay yeri inceleme ekipleri, gerek bomba uzmanları gerekse emniyet müdürlüğümüzün diğer ilgili birimleri, olayı çok çok yönlü araştırıyor, inceliyor. Bu araştırma, inceleme neticesinde somut bulgular bulacağımızı tahmin ediyorum. Daha sonra aydınlatıcı açıklama yaparız."

Çakacak, "binaya çiçek içerisinde patlayıcı gönderildiği" iddiasına ilişkin, "O tür şeyler konuşuluyor. Görevli arkadaşlarımız gerek orada bulunan görevlilerle gerek çevredeki vatandaşlarla görüşecek, her türlü bilgiyi, belgeyi, çevredeki görüntüleri değerlendirecek ve o değerlendirme neticesinde bir açıklama yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Özdemir Çakacak Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title