Haberler

HDP Adayları İlçelere Dağıldı

Güncelleme:

HDP Urfa adayları 7 Haziran milletvekili seçimlerine 19 gün kala çalışmalarına hız verdi.

HDP Urfa adaylarından Leyla Güven ve Yağmur Akay Viranşehir'de, Ayşe Doğan Suruç'ta, İbrahim Ayhan Bozova'da, Rasim Çakmak Ceylanpınar'da ve Ziya Çalışkan ise kent merkezinde halkla buluşarak destek istedi.

GÜVEN VE AKAY KADINLARLA BULUŞTU

HDP Milletvekili Adayları Leyla Güven ve Yağmur Akay seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir'de kadınlarla bir araya geldi.

Dünkü çalışmalarının startını Viranşehir'deki Hürriyet Mahallesi'nde kadınlarla bir araya gelerek veren HDP adayları, kadınlara ilişkin çalışmalarını anlattılar. HDP'nin kadınların sorunlarının çözümünde de tek adres olduğunu dile getiren Akay, bu nedenle tüm kadınların HDP'yi desteklemesin ötesinde fiili çalışmalarda da yer alması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra partisinin kadına yönelik çalışmalarına değinen HDP Urfa Milletvekili Adayı Leyla Güven ise "Kadın yıllardır eve hapsedilmiş ve her türlü haktan mahrum bırakılmıştır. Biz kadınlar bile çocuklarımızı severken erkek çocuklarımızı ön planda tutarız. Kızımıza hep kardeşine kurban olasın deriz. Bu yanlıştır. Biz yıllardır geleceğimiz ile ilgili hiçbir kararı vermedik ve hep arka planda bırakıldık. Üzerimize kuma geldi. Berdelle evlendirildik. Bunların önüne geçmek ve kadınları temsil etmek için desteklerinizi istiyoruz" dedi.

DOĞAN SURUÇ'TAYDI

HDP'nin diğer bir kadın Milletvekili Adayı Ayşe Doğan ise Suruç'ta, Kobani'de yaşamını yitiren YPG ve YPJ'lilerin ailelerini ziyaret etti. Daha sonra yine büyük çoğunluğu 'Barış Anneleri'nden oluşan kadınlarla bir toplantı yapan Doğan, toplumu gerçek anlamda tam demokrasiye evirecek güç olan kadının HDP'ye rengini verdiğini belirterek "Sadece oyumuzu verecek olmamız yetmez. Her kadın HDP'nin Yeni Yaşam projesinin hayata geçirilmesinden de sorumludur" dedi.

ÇALIŞKAN KENT MERKEZİNDEYDİ

HDP Urfa Milletvekili adaylarından Ziya Çalışkan ise Urfa kent merkezinde çalışmalarını daha da hızlandırdı. Devşteşi Mahallesi esnafını ziyaret eden Çalışkan'a yoğun ilgi dikkat çekti. Çalışkan buradaki temaslarının ardından Urfa Hipodromuna geçerek burada bulunan vatandaşlardan HDP için destek istedi.

AYHAN'IN ADRESİ BOZOVA OLDU

HDP Urfa Milletvekili adayı İbrahim Ayhan ise seçim çalışmaları kapsamında Bozova'daki mahalle ve köy muhtarlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi. Yaylak Beldesi girişinde bulunan dinlenme tesislerinde muhtarlarla bir araya gelen İbrahim Ayhan'a HDP Urfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, BDP İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan, HDP, DBP İlçe yöneticileri, Bozova Belediye Eşbaşkanları eşlik etti.

ÇAKMAK YİNE CEYLANPINAR'DA

HDP'nin bir başka Milletvekili Adayı Rasim Çakmak da Ceylanpınar ziyaretini sürdürdü. Arap aşiret ve ailelerin yoğun bir şekilde HDP'ye geçtiği ilçede coşkuyla karşılanan Çakmak, "Biz Kürtler yıllardır Arap kardeşlerimizle yeri geldi kız alıp verdik. Yeri geldi kirve olduk. Yeri geldi ticaret yaptık. Ama kirli politikalar uzunca bir süredir Ceylanpınar'da Arap ve Kürt kesimlerini birbirlerine düşürmeye çalıştılar. Bir nevi kardeşi kardeşe düşürmek istediler. Ama bunu Ceylanpınar'da yapamadılar, yapamayacaklar" dedi. Çakmak çalışmaların köy, aile ve esnaf ziyaretleriyle devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Rasim Çakmak Ceylanpınar Şanlıurfa Bozova Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title