Haberler

HDP Adayının Kızı İşe Alındı, Çanakkale Belediye Meclisi'nde Kriz Çıktı

Güncelleme:

Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde, son genel seçimlerde HDP'den 1. sıra adayının kızı Setenay Suyünç'ün işe alınması belediye meclisinde tartışmalara yol açtı.

Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde, son genel seçimlerde HDP'den birinci sıra milletvekili adayı olan Özlem Ergun Açanal'ın kızı Setenay Suyünç'ün işe alınması önce sosyal medyada, ardından belediye meclisinde tartışmalara yol açtı. Ak Partili üye Tülay Ömercioğlu'nun gündemine taşıdığı konuya, CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sert yanıt verdi.

HDP ADAYININ KIZI İŞE ALINDI BELEDİYE MECLİSİ KARIŞTI

Son genel seçimde HDP'nin Çanakkale birinci sıra milletvekili adayı olan Özlem Ergun Açanal'ın kızı Setenay Suyünç'ün, Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde işe başlaması, dün akşam yapılan belediye meclisinin ana gündemini oluşturdu. Suyünç'ün belediyede işe başlamasına, Ak Parti'liler toplantı öncesinde sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

AK PARTİLİ ÜYE MECLİSE TAŞIDI: BU KADAR ŞEHİT VARKEN...

AK Partili Belediye Meclisi üyesi avukat Tülay Ömercioğlu da konuyu meclise taşıdı. Cep telefonunu CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a gösteren Tülay Ömercioğlu, kendisini bir şehit ailesinin arayarak, "Bu kadar şehit varken, şehit ailesi varken başkanımız burada çalışmaya değer bir tane şehit yakını bulamadı mı?" diye sorduğunu ve konuyu mecliste gündeme getirmesini istediğini söyledi.


ŞEHİT AİLESİNİN TEPKİSİ

Olay sosyal medyaya düştükten sonra konuyla ilgili 6 bin paylaşım olduğunu belirten Ömercioğlu, Çanakkale halkının bu konuda çok fazla duyarlı olduğunu söyleyip, "Burada HDP Çanakkale 1'inci sıra milletvekili adayının çocuğu işe alınmış. Çanakkaleli vatandaşlarımızın birçok tepkisi var. Ama ben vatandaşlarımızın tepkisini değil, sadece şehit ailesinin tepkisini burada dile getiriyorum" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI SAHİP ÇIKTI

Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ise işe aldıkları kişiyle ilgili sosyal medyada nelerin yazıldığından haberi olduğunu söyledi ve tepki gösterdi. Belediye başkanı olarak değil, Ülgür Gökhan olarak nasıl bir kişiliği, düşünce tarzı, insanlara bakış açısı olduğunun açık ve net bir şekilde kentte herkes tarafından bilindiğini ifade eden Başkan Gökhan, bu nedenle kendisine yapılan saldırıları hiç dikkate bile almadığını belirtti.

Ne yaptığını çok iyi bilen bir insan olduğunu belirten Başkan Gökhan, 18 yaşını geçmiş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir kişiyi, geçmişiyle ilgili, aile geçmişini araştırmanın ve bu konuda bir hüküm vermenin insani ve siyasi anlayışına zıt olduğunu söyledi.


"ÇANAKKALELİ GENÇ BİR KIZIMIZ"

Gökhan konuya tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

"Bu kişi, Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi mezunu, daha sonra Galatasaray Üniversitesi Fransızca eğitim dilinde Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu. Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Genel Sekreterliği görevi yapmış. Çanakkale Belediyesi Voleybol Takımı 2'inci Ligdeyken oynamış. Dans ve müzik yarışmalarında dereceleri var. Çanakkaleli bir genç kızımız. Ben bu kişiyi onun kızı, bunun kızı diye işe almadım. Öyle olsaydı kendi partimden birinin kızını işe alırdım. Ama ben bu niteliklerinden dolayı, özellikle iki dili bilen, yetişmiş genç bir insanı benimle beraber ve özel kalemle beraber proje üretmesi, hizmet üretmesi için hizmet alımı şekliyle istihdam ettim. Bu konuda bu belediyede AKP'li, MHP'li çalışmaktadır. CHP'li çoğunlukla çalışmaktadır. Yunan çalışmaktadır. Bu belediyede hiç kimsenin dini ve siyasi inancına bakılmaz. Benim şahsi ideolojime ve insan hakları kavramına terstir. Benim için esas olan kişidir. Şimdi kişinin kendi, insanı ahlaki bir konu olmaksızın veya genel anlamda toplumun kabul etmeyeceği bir nitelikte insan olmadıktan sonra, o kişinin ailesiyle ilgili yorumları şiddetle kınarım. O bu ülkenin ve bu kentin yetiştirdiği ve bu ülkenin eğitimini verdiği saygı bir kişidir" dedi.


"HERKESİN GEÇMİŞİNDE ELEŞTİRİLECEK KONU BULUNABİLİR"

Başkan Gökhan, bu iktidarın döneminde AK Partili olmayanların iş bulamadığını belirterek, "AKP'li olmayanlar iş bulamıyor. Evet, doğru. Ama bu belediyede iddia ediyorum, AKP'li diye hiç kimse ötelenmemiş ve itelenmemiştir" diye konuştu. Gökhan, Ak Partili Tülay Ömercioğlu'nun cep telefonundan işe aldıkları Setenay Suyünç'ün izni olmadan göstererek suç işlediğini de ileri sürdü.

Belediye Meclisi'nde zaman zaman Ak Partili Tülay Ömercioğlu ile CHP'li Belediye Meclis üyeleri arasında sözlü tartışmalar olunca zaman zaman tansiyon yükseldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ülgür Gökhan Çanakkale AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title