Haberler

Hdp Adayı Doğan, Basın Mensuplarıyla Buluştu

HDP Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, bir otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HDP Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, bir otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kahvaltıya HDP Gaziantep milletvekili adayları Macit Bozkurt, Osman Demirci, Dilek Büyükkaya, Gülseren Kocaer, Mahmut Toğrul, Güzel Koç, Fatoş Çetinkaya, HDP Gaziantep İl Eş Başkanları Dilan Çetinkaya ve Mehmet Karayılan katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Celal Doğan, "Kendimizi ifade etmekte zorluk çekiyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Gaziantep gibi bir yerde ben 15 sene belediye başkanlığını yaptım. Seçim bürosu vermek konusunda bize tereddüt gösterenler oldu. Daha enteresanı, göreceksiniz, reklamlarımızı, afiş ve ilanımızı yaptırmak konusunda başvuracağımız kurumlardan ne cevap alacağımız konusunda çok ciddi kuşkularımız var. Yani kendimizi ifade konusunda belli bir engelin içinde olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bizde her ırktan, her mezhepten, her meslekten insan var, her türlü sınıf ve katmanı da, hesap ederseniz işçisi var, köylüsü var, Alevisi var, Sünnisi var, Ezidisi, Ermenisi, Musevisi, Müslümanı var. O nedenle meclisin yapısını öyle oluşturmak istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin çok saygıdeğer kurumlarındandır. O konuda hiçbir tartışma yok, yüzde 99'u çok sevdiğim insanlardan oluşuyor. Şu ana kadar fark ettiyseniz CHP ile ilgili tek kelime ağzımdan çıkmadı. Yani Halkların Demokratik Partisi'nden aday olduğum günden bu yana diyorum, yarın da çıkmayacağını söylüyorum."

"PARTİLERİN BİR FELSEFESİ, İDDİASI OLUR"

Çözüm sürecine de değinen Doğan, "Şu anda Türkiye'de Halkların Demokratik Partisi dışında mevcut iktidarı en azından dizayn edecek, durduracak ve gelecekte bu ülkenin umudu olacak başka bir siyasi parti bu çerçevede olsaydı, o partiyi desteklerdim. Hatta kendim içinde olmasam bile o partiye oy verirdim. O nedenle ben partilerin geleceği inşa konusunda iddia sahibi partiler olması halinde siyaset yapmanın faydalı olacağına inanıyorum. Koşullar bugüne geldi, bugün çok rahat bunları konuşabiliyoruz. Konuşmak bence yol almanın yarısı kadar önemlidir. Bunu konuşabilmek bile açıkçası önemlidir. İRA olayını biliyorsunuz, BASK olayını biliyorsunuz. 9-10 yıldan aşağı bunlar konuşulmadan bu noktaya gelmedi. Bu da bizim için ümit verici bir olaydır. Ne kadar silahlar susmaya devam ederse, başarıyı yakalama oranı o kadar yüksek olacaktır" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Bozkurt Osman Celal Doğan Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title