Haberler

Hdp Adana Milletvekili Beştaş Açıklaması

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "HDP olarak, demokrasiye, halkın seçilmiş temsilcilerine, parlamentosuna, Cumhurbaşkanına, kurumlarına yönelen her türlü tehdidin, girişimin tabii ki karşısındayız, karşısında olmaya da devam edeceğiz.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "HDP olarak, demokrasiye, halkın seçilmiş temsilcilerine, parlamentosuna, Cumhurbaşkanına, kurumlarına yönelen her türlü tehdidin, girişimin tabii ki karşısındayız, karşısında olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Beştaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'da Türkiye'nin çok büyük bir darbe tehdidi ile karşılaştığını belirterek, meydanlarda darbeye karşı direnişin devam ettiği günlerden geçildiğini ifade etti.

HDP olarak, demokrasiye, halkın seçilmiş temsilcilerine, parlamentosuna, Cumhurbaşkanı'na, kurumlarına yönelen her türlü tehdidin, girişimin karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayan Beştaş, darbecilere ve darbeye karşı olmanın, meseleleri tartışmamak anlamına gelmediğini söyledi. Beştaş, şöyle devam etti:

"Tutuklanan askerlerin, generallerin, üst düzey rütbelilerin işledikleri suçları da mercek altına almak istiyoruz. Sadece tek suçları darbeye teşebbüs etmek mi? Bunu kamuoyunun çok yakından bilmesi gerekiyor. Türkiye'nin gündemi olması için baştan beri bu tartışmayı yürütüyoruz. Sur, Cizre, Nusaybin ve daha birçok yerde askeri güçlerin halka karşı savaş suçu işlediğini dedik.

Şimdi hükümet yetkililerinden, bu konuda farklı açıklamalar var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Uludere ve Rus uçağı için inceleme yapılabileceğini, Roboski dosyasının tekrar açılabileceğini söylemiş. Yine yandaş medya daha önce atmış olduğu manşetleri unutmuş olabilir ama halk unutmadı. Şu manşet atılmış: 'Uludere haini FETÖ'cü çıktı.' Şimdi bu manşetin neresinden tutalım. Dün, Roboski katliamını savunma meselesini nereye koyalım, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Gazetecilerin, yeni anayasa çalışmalarını ve küçük bir anayasa paketinin gündeme geleceği yönündeki açıklamaları anımsatması üzerine Beştaş, anayasaya ilişkin yaklaşımlarının çok net ve açık olduğunu söyledi.

Beştaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bu süreçten çıkışının en önemli kodlarından birinin, demokratik, çoğulcu, özgürlüğe dayanan eşitlikçi bir anayasa olduğunu dün de ifade ettik, bugün de aynı sözleri tekrar etmek istiyorum. Tabii ki bu Kenan Evren anayasasından, darbe kanunlarından, darbe anayasasından, bir an önce kurtulmamız gerekiyor.

Biz, HDP olarak bu konuda anayasa talebimizin orta yerde durduğunu söylemek istiyoruz. Bu küçük pakete ilişkin henüz önümüze bir talep gelmedi, bir iletişim olmadı. Kamuoyunda bu yönlü çağrılar var. Partimize iletildiği taktirde tabii ki temel perspektifimiz neticesinde gerekli yanıtları vereceğiz. Biz anayasa yapımından kaçan değil, anayasa yapımını bir an önce olması için zorlayan bir parti olarak her zaman bulunduk."

Kaynak: AA / Politika

Meral Danış Beştaş Uludere Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title