Haberler

HBB, Otogar Projesi İçin Kolları Sıvadı

Güncelleme:


Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, geçtiğimiz ayda Hatay için 166 tane proje hazırladıklarını ama bu proje sayısının 200'ü geçebileceğini ifade ederek "Esas itibariyle Hatay'ın ruhuna uygun geleceğini, bugünlerini ve geçmişteki tarihi oluşumlarını ifade eden, Hatayla ilgili gerçeklerimizi toplumla paylaşmak istiyoruz" dedi.

Misafirler Tarihle Buluşturulacak

Hatay'da en eski çağlardan beri yaşam yeri olarak kullanılan yerleşkelerin başında Antakya'nın geldiğini hatırlatan Başkan Savaş, "Antakya on üç tane ayrı medeniyetin yaşadığı nadide yerlerden bir tanesi bu medeniyetleri toplumla paylaşmak adına otogar güzergahından itibaren otogarı geçmişle buluşturacağız. Bu tarihi misyonumuzu misafirlerle paylaşmak için burayı çok farklı bir konsepte tarihle buluşturarak geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bu nedenle arkadaşlarımız güzel bir proje yaptı. Onu esnafımızla paylaştık. Ama bununla birlikte esnafımızın buradaki problemlerini, beklentilerini çözülmesi gereken işleri konuştuk" dedi.

Esnafın İşi Hayat Bulacak

Antakya Otogarı'nı hak ettiği yere getireceklerini ifade eden Başkan Savaş "Esnaflarımız bu konsept bittikten sonra daha fazla para kazanacak, daha konforlu ve sağlıklı bir ortamda hizmet verme imkanı bulacaktır." dedi.

Honda Kavşağı-Otogar Arası Yapılacak

Proje içeriğinin Honda Kavşağı'ndan başlayıp Antakya Otogarı'nı da içine alan dört kavşak ile birlikte toplam 5.4 km olduğunu belirten Başkan Savaş, "Honda Kavşağından başlayarak bir sonraki kavşakta yeni döneme geçerek projenin son durağı olan Otogar kavşağında ve Otogarın içerisinde ise Geç Osmanlı-Cumhuriyet dönemini işleyerek projemizi sonlandıracağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antakya Honda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title