Haberler

HBB'den Personellerine Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Eğitimi

Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, kaliteli ve üretici bir hizmet vermek amacıyla personellerine Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Eğitimi verdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitimde, bilgi güvenliğini sağlamada çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden yetkililer, bu eğitim ve farkındalık programların, en üst yönetimlerden başlayarak en alt seviyedeki uç bir kullanıcıya kadar yaygınlaştırılmalısı gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar ortamında saklanan bilgilerin, verilerin değeri ile güvenliğinin sağlanması ve personelin bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimde kurumların ve bireylerin bilgiyi nasıl korumaları ve güvende tutmaları gerektiği HBB personellerine anlatıldı.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK PERSONELLERİMİZE VERDİĞİMİZ BU EĞİTİMİN FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Belediyelerin hizmet noktasındaki bilgi güvenliğinin önemine değinen HBB Eğitim Şube Müdürü Ömer Hamali," Kurumların ve bireylerin ellerindeki değerli varlık olan bilgiyi korumaları ve gerektiğinde bu bilgilere ulaşabilmek amacıyla bilgi güvenlik politika kuralları etrafında birleşmelidir. Aynı zamanda kendilerine yol gösterici olan bu kurallardan personellerimizin de haberdar olması gerekir. Diğer taraftan da güncel ne tür bilgi, güvenlik, risk ve tehditleriyle karşılaşılacağı konusunda da bilgi sahibi olunması lazım. Bu farkındalığı oluşturmada en temel ve etkili yöntemin ilgili bireylerin bir farkındalık eğitim programından geçirilmesiyle mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak personellerimize verdiğimiz bu eğitimin faydalı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title