Haberler

Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı

Kahire'deki tarihi Hüseyin Camisi'nin aşure günü dolayısıyla düzenlenebilecek eylemlere karşı kapatıldığı bildirildi

Mısır'ın Başkenti Kahire'deki Hüseyin Camisi'nin aşure günü dolayısıyla düzenlenebilecek eylemlere karşı kapatıldığı bildirildi.

Vakıflar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hüseyin Camisinin, Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yıl dönümü dolayısıyla yapılması muhtemel "herhangi bir mezhebi törenin" engellenmesi amacıyla, süresiz olarak kapatıldığı belirtildi.

Hz. Hüseyin Cami İmamı Usame el-Hadid de AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin ilaçlandığını ve tekrar açılmasına ilişkin bakanlığın cami yönetimine henüz bir yazı göndermediğini söyledi.

Hadid, Şii mezhebine mensup, Selefi eğilimli ve sufi bazı vatandaşların cami çevresinde toplanacağı yönünde bilgilerin ulaştığını ifade ederek,"Halk arasında fitneye neden olacak eylemlerin önlenmesi için cami çevresinde yapılacak herhangi bir dini törene izin verilmemesi yönünde talimat aldık" dedi.

Öte yandan Selefi eğilimli Davet Hareketi ile "Sahabe Torunları ve Ehl-i Beyt Birliği" de bakanlığın "muhtemel bir fitneyi önlemek için" aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin'in başının defnedildiğine inanılan Hüseyin Cami, 1154 yılında Fatimiler döneminde inşa edilmiş, önemli tarihi camilerinden biri olarak, kente gelen turistlerce de yoğun olarak ziyaret ediliyor. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Hz. Hüseyin Kahire Politika Güncel Haberler

title