Haberler

Diyarbakır'da Hazreti Hamza Camisi, Hayırseverlerin Yardımını Bekliyor

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Hazreti Hamza Camisi, bazı eksikliklerinin tamamlanması için hayırsever kişi ve kuruluşların yardımını bekliyor.

Hazreti Hamza Camisi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Mehmet Nuri Şimşek,"Camimizin bazı ihtiyaçları ve eksikleri var. Bunların tamamlanabilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz" diye konuştu.

Merkez Kayapınar ilçesi Gaziler yeni son durakta bulunan caminin 2011 yılında tamamlanarak ibadete açıldığını belirten Şimşek, şunları söyledi:

"Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) amcası ve aynı zamanda yüce dinimizin ilk şahadet mertebesine ulaşanlardan olan Hz. Hamza'nın adını taşıyan camimiz, 2011 yılında, yaklaşık 3 yılık bir çalışmanın ardından tamamlanarak ibadete açıldı. Camimizin daha önce ihtiyacı olan iki minaremizi, hayırsever kişi ve kuruluşların katkılarıyla tamamladık. Bugüne kadar yaklaşık 4 milyon (trilyon) lira harcama yaptığımız, yüksekliği 34 metre olan camimiz, müştemilatıyla tamamlanarak, 3 yıldan bu yana ibadete açık bir durumda ve oldukça merkezi bir konumda inşa edilen camimizin, toplam arsası 700 metrekare olup, 346 metrekarelik arsası ise kullanılabilir durumdadır. 4 tarafı yollarla çevrili olup ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Alttan ısıtmalı olan camimizde bayanlar ve erkeklere ayrı ayrı olmak üzere Kur'an Kursları ve yine bayanların ayrı, erkeklerin ayrı taziye yeri bulunmaktadır"

'Vatandaşların Katkılarını Bekliyoruz'

Dernek Başkanı Mehmet Nuri Şimşek, cami ve minarelerin inşasında maddi ve manevi anlamda destek olan ve yardım eden hayırseverlere bir kez daha teşekkür ederek şöyle dedi:

"Gerek nakdi ve gerekse malzeme yardımında bulunan hayırsever vatandaşlarımıza ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bizzat camimizin inşasında çalışıp katkı sağlayanlara da müteşekkiriz. Ancak takdir edersiniz ki, ihtiyaçlarımızın karşılanması için maddi kaynaklara ihtiyacımız var. Avize, halı gibi ihtiyaçlarımız haricinde, özellikle çevre düzenlemesi için ciddi bir kaynak gerekiyor. İşçilik hizmetlerinin yanı sıra, camimize kamera sistemi taktırmamız gerekiyor. Bildiğiniz gibi, ne devletimizin, ne de Diyanet İşleri Başkanlığı, ne de Müftülüklerin camilerimize maddi katkısı yok.

Erkek Taziye Evi Tamam, Sırada Bayanların Taziye Evi Var

Erkeklerin taziye yerini tamamladık. Yaklaşık iki yüz elli kişilik bu taziye evimizde, talep eden vatandaşlarımız taziyelerini yapabilirler. Bayanlarımız için bütün müştemilatıyla, tam bir donanımda taziye evi inşasına da başladık. Abdesthane, mutfak ve lavabosuyla 73 metrekarelik bir alanda, hanım kardeşlerimiz rahatlıkla taziyelerini yapabilecekler. Erkek çocuklarımızın hem dini eğitim aldıkları, hem de Kur'an-ı Kerim öğrendikleri, Kur'an Kursumuzu da tamamladık ve hizmete açtık. Ayrıca, kız çocuklarımızın Kur'an Kursu bölümünü de tamamladık. Kız Kur'an Kursumuzda, 3 ayrı sınıf mevcut. Görevli bayan hocalarımız eşliğinde, klimalı sınıflarda çocuklarımız modern olanaklarla hem dini eğitim Alıyorlar, hem de Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar.

Sadece Bu Yaz 230 Çocuk Eğitim Aldı

Arapça dersleri de verilen sınıflarımıza koyduğumuz beyaz tahtalarda, öğrencilerimiz gayet rahat bir şekilde eğitiliyorlar. Nitekim bu yaz tatilinde, 3 ay boyunca, yaklaşık 100'e yakın erkek çocuğumuz ve 130'a yakın da kız çocuklarımız, eğitim aldılar. İlim irfan yuvası olan Kur'an Kurslarımızda, camimizin müezzini Recep Yaşar ve imamı Zafer Birtane'nin koordinatörlüğünde, İlimiz Müftülüğü tarafından görevlendirilen hocalarımız eşliğinde, çocuklarımız hem dini eğitimlerini aldılar, hem de yüce kitabımız Kur'an-ı Azimüşşan'ı öğrenme olanağına kavuştular.

Gelecek Yıl Hedef Bin Öğrenci

Ancak daha yolun başındayız. Dernek yönetimi olarak bu konuda bir hedef koyduk. Gelecek yıl yaz tatili döneminde asgari 500 kız, 500 erkek çocuklarımız olmak üzere, asgari bin öğrencimize Din eğitimi ve Kur'an-ı Kerim dersleri vermeyi hedefliyoruz. Rabbimiz; ilk emrinde 'oku' diye buyuruyor. Bizler de bu yüce buyruk doğrultusunda, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda, taziye olmadığı günlerde erkek taziye yerini erkek çocuklarımıza, bayanların taziye yerini de kız çocuklarımıza tahsis ederek, yer sorununu da, çözmüş olacağız. İnanıyorum ki, kadirşinas halkımızın ve hayırsever kişi ve kuruluşların desteğiyle, kısa sürede bu ihtiyaçlarımızı de karşılayıp, derneğimiz başkan yardımcıları Ali Polat, Hacı Abdülkadir Aslan ve diğer yönetim kurulu üyelerimizle beraber, daha geniş bir platformda çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Kayapınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title