Haberler

Hazırladıkları Oyunla Türkiye'yi Tanıtmak İstiyorlar

Amerika merkezli düzenlenen, Microsoft, Facebook gibi kuruluşların da desteklediği "Global Game Jam"in oyun yazma etkinliğine katılan FÜ öğrencileri hazırladıkları oyunla Türkiye'yi tanıtmayı hedefliyorlar Öğrencilerin hazırladıkları "Discovery Of The World" isimli genel kültür oyununun finalinde, sorular yanıtlanarak Türkiye'nin tarihi mekanları geziliyor.

İSMAİL ŞEN - Amerika merkezli olarak bu yıl yedincisi düzenlenen ve Microsoft, Facebook gibi kuruluşlar tarafından desteklenen "Global Game Jam" oyun yazma etkinliğine katılan Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri, hazırladıkları bilgisayar oyunuyla Türkiye'yi tanıtmayı hedefliyor.

FÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Murat Yücedağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki etkinliğe yaklaşık 100 ülkeden 25 bin kişinin katılımının beklendiğini, Türkiye'den ise Ankara, İstanbul,  İzmir, Konya ve Elazığ'dan yaklaşık 450 kişinin katılım gösterdiğini kaydetti.

Etkinlik kapsamında "Şimdi Biz Ne Yapabiliriz" teması ile çeşitli ülkelerden grupların kendi oyunlarını yazdıklarını aktaran Yücedağ, etkinliğin amacının 48 saatlik sürede minimum uyku ile maksimum kod yazmak ve ekip ruhunu yakalamak olduğunu söyledi.

Yücedağ, uluslararası etkinliği ülkelerinin tanıtımı için fırsata çevirip hem İngilizce hem de Türkçe hazırladıkları genel kültür ağırlıklı bu oyunla Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerini dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Yarışmacı oyunda seyahat ediyor. Mısır'ın ardından İtalya, Fransa, Almanya, Rusya gibi ülkeleri gezdikten sonra Türkiye'ye geliyor. Türkiye'de tarihi ve turistik yerlerle ilgili objeler çıkıyor ve bu objelerle ilgili soruları cevaplandırıyor. Yarışmacı bu soruları doğru yanıtlarsa ilerlemeye devam ediyor. Yanlış yanıtlarsa ilgili ülkenin en başına dönüyor, tekrar sorulara cevap veriyor."

-Oyuncu finalde Türkiye'yi keşfedecek

Discovery Of The World (Dünyanın Keşfi) adını verdikleri genel kültür ağırlıklı oyunu önümüzdeki dönemde geliştireceklerini, 50 aşamadan oluşacak oyunda yarışmacının soruları doğru cevaplaması halinde 50 ülkeyi dolaşacağını belirten Yücedağ, oyunun finalinde Türkiye'nin keşfedileceğini kaydetti.

Her aşamada o ülkeye has fon müziklerini kullandıklarını, oyuncunun Türkiye'yi gezerken "Üsküdara gider iken" şarkısını dinleyeceğini belirten Üstündağ, şunları söyledi:

"Türkiye'de önceliğimiz İstanbul, Ankara ve İzmir'di. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Türk bayrağını kullandık. İstanbul'dan Kız Kulesi ve Sultanahmet Camisi'nin nesnelerini kullandık ve Elazığ'dan da bir eser olsun istedik. Oyunda Elazığ'dan da Harput Kalesi'ne yer verdik."

Gelecekte içeriğini zenginleştirerek oyunda tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Türkiye'ye has yöresel ürünleri de tanıtabileceklerini ifade eden Yücedağ, örneğin Elazığ'ın tanıtımı için orcik, Baskil kayısı gibi nesnelere oyunda yer vermeyi düşündüklerini kaydetti.

Yücedağ, oyunun, www.globalgamejam.org adresinden indirilerek oynanabileceğini sözlerine ekledi. - Elazığ

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Microsoft Facebook Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title