Haberler

Haziran Seçimleri İçin CHP'nin İlk Türbanlı Adayı Hayriye Ersoy

Güncelleme:

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için CHP'nin ilk türbanlı milletvekili adayı Adıyamanlı Hayriye Ersoy olacak.

CHP milletvekili adayları listesinde en dikkat çeken isimlerden biri Adıyaman kökenli Hayriye Ersoy oldu. Milletvekili adaylığına çok yakın olan Hayriye Ersoy, CHP'nin türbanlı ilk adayı olacak.

"20 YILDIR TÜRBAN TAKIYORUM"

Seçim çalışmaları hakkında Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer'e konuşan Hayriye Ersoy, şunları söyledi: "Siyaset genlerimizde var; CHP'li bir aileden geliyorum. CHP çatısı altında inancımızı özgürce yaşadık. 20 yıldan beri türban takıyorum. İnandım, kontenjan talebiyle yola çıktım. İstanbul'da 200 bin Adıyamanlı var. Bütün oyları partimize kazandıracağımı ve hemşerilerimin İstanbul'daki ilk temsilcisi olacağımı umuyorum. Kazanmak için elimden geleni yapacağım. Mücadeleci bir yanım vardır. Yarı şehirde yarı köyde yaşamış bir insanım. Tabanda, varoştaki insanların hangi dilden anladıklarını çok iyi bilirim.

ADIYAMAN 5 VEKİL ÇIKARACAK

CHP nin daha önce çıkardığı iki vekil ne yazık ki daha sonra AKP'ye geçti. CHP'de Adıyaman'da önseçimde Dr. Selçuk Tabak birinci çıktı; Gölbaşı CHP ağırlıklıdır. İkinci sırada Abdurrahman Tutdere var. Bu kez Sünni-Alevi sentezini yakalamış olacağız. CHP bu seçimde bir ivme sağlayacaktır. HDP'nin Adıyaman'da öteden beri köklü bir oyu yok. Kuvvetli bir aday gösterirlerse, o zaman bir üye çıkarabilirler."

MEHMET METİNER İÇİN KONUŞMADI

Hayriye Ersoy, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner hakkındaki soruya ise yanıt vermedi ve şunları söyledi: "Mehmet Metiner için bir şey söylemek istemem. Onu AKP'lilere sorun. Biz Kürt kökenliyiz, Sünni'yiz, eşim Zafer Ersoy ise Türkmen..."



Kaynak: Haberler.Com / Politika

Zafer Ersoy Ak Parti Adıyaman Politika Haberler

500

Yorumlar (43)

aragorn:

kadını boyun bolgesındekı renklere dıkkat edın . cehepe hedepe iş bırlıgı işte

7
6
yanıtYanıtla
YAREN:

Bu ne be. Ben de kapalıyım ama boynumu falan açmıyorum. Bu nasıl kapalılık böyle. Dinimizde bu şekilde bir kapanma şekli yok. . .

7
5
yanıtYanıtla
FaTiHMobil-ANDROID:

bu kendine turbanli mi diyor simdi.chp nin kafasina ne oldugu belli olmayan birsey takmis modern gorunumlu 3 kagitci bir tip.bu sekilde muhafazakar kesmi kekleyecegini mi saniyor.hadiyin lan ordan!

10
2
yanıtYanıtla
Kamil Mart:

Şapkalı desek?

8
2
yanıtYanıtla
beydağlı:

türban mı ben sarık görüyorum ya siz

7
3
yanıtYanıtla
GÜLDÜRMEYİN BENİ YA:

DİNSİZ CHP YE TÜRBANLI ADAY :) PEKİ İZMİRDEN KOYSANA EN BAŞA SAMİMİ İSENİZ TARAKYADAN KOYUN ANKARADAN ADAY YAPIN:) YEMİYORMU:)

9
1
yanıtYanıtla
bu ne laMobil-ANDROID:

turban bu degil ki

8
1
yanıtYanıtla
halid:

Merak ediyorum Ekmeleddin beyi davet etmiyorlarmı millet vekilliği için. Adama yazık oldu

8
1
yanıtYanıtla
MalikMobil-ANDROID:

Ben türban göremedim?

8
1
yanıtYanıtla
kutsal:

böyle türbanlı olunmaz

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title